26.04.2012. / 18:02

Autor: Hina

Francuska krajnja desnica traži ustupke od Sarkozyja

Čelnica krajnje francuske desnice Marine Le Pen koja je u nedjelju na prvome krugu predsjedničkih izbora dobila dvadesetak posto glasova, pokušala je u četvrtak dobiti od predsjednika države Nicolasa Sarkozyja neke ustupke.

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyČelnica krajnje francuske desnice Marine Le Pen koja je u nedjelju na prvome krugu predsjedničkih izbora dobila dvadesetak posto glasova, pokušala je u četvrtak dobiti od predsjednika države Nicolasa Sarkozyja neke ustupke.

I konzervativni Sarkozy i socijalist Francois Hollande od nedjelje pokušavaju privući glasače Marine Le Pen.

Uoči drugoga kruga izbora 6. svibnja Sarkozy u anketama za Hollandeom zaostaje deset posto. On se izravno obratio pristalicama Nacionalne fronte i rekao im da on poštuje njihov glas stranci koja je dugo bila stigmatizirana.

Le Pen je obećala da će svoje mišlljenje o drugome krugu izbora dati na prvosvibanjskome skupu Ivana Orleanska, a Sarkozyja je pozvala da objasni svoje mišljenje u vezi s parlamentarnim izborima zakazanima za lipanj.

Na temelju rekordne potpore glasača Nacionalna fronta nada se da će prvi put od 1986. dobiti mjesta u parlamentu.

"U drugome krugu između Nacionalne fronte i socijalista, žele li (Sarkozyjev) UMP i predsjednik radije jednog od mojih zastupnika ili socijalista", rekal je Le Pen na radiju RTL.

"Još nemam odgovor an to pitanje. Čekam ga", rekla je u odgovoru na pitanje koga bi ona poduprla u drugome krugu glasanja. "Moja će reakcija ovisiti o tom odgovoru".

Vezane vijesti

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika