27.04.2012. / 13:39

Autor: Hina , Nacional.hr

Deseci ozlijeđenih

Video: Masovni bombaški napad u Ukrajini

Prema podacima ministarstva, u prve dvije eksplozije - na tramvajskoj postaji i kod kinematografa u središtu Dnjepropetrovska - ozlijeđeno je devet osoba. Ranije su izneseni podaci o 12 ozlijeđenih

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotČetiri bombe postavljene u kante za smeće eksplodirale su u ukrajinskom gradu Dnjepropetrovsku u petak u kratkim vremenskim razmacima, ozlijedivši do 14 osoba.

Povodom eksplozija oglasio se ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič nazvavši ih izazovom za zemlju i obećavši primjereni odgovor.

"Mi... shvaćamo da je to još jedan izazov za nas, za cijelu zemlju", kazao je Janukovič koji trenutačno boravi na jugu Krima. "Razmislit ćemo o tome kako primjereno odgovoriti."

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za postavljanje eksplozivnih naprava.

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Vitalij Zaharčenko hitno je otputovao u Dnjepropetrovsk, grad južno od Kijeva, gdje je u eksplozijama ozlijeđeno najmanje devet osoba, prema različitim izvorima.

"Ministar unutarnjih poslova je otputovao u Dnjepropetrovsk zajedno s predstavnikom državnog odvjetništva i skupinom stručnjaka iz ministarstva", navodi se u priopćenju ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova.

Prema podacima ministarstva, u prve dvije eksplozije - na tramvajskoj postaji i kod kinematografa u središtu Dnjepropetrovska - ozlijeđeno je devet osoba. Ranije su izneseni podaci o 12 ozlijeđenih, a brojka svako malo raste.

Foto: ScreenshotFoto: Screenshot"Pet osoba je ozlijeđeno u prvoj eksploziji, tri u drugoj i jedan muškarac u trećoj eksploziji. U četvrtoj eksploziji, koja se dogodila na već ograđenom području, nije bilo stradalih", rekli su policijski izvori, a prenijela je agencija Ukrinform.

Međutim, ministarstvo za izvanredne situacije je iznijelo podatke o 27 ozlijeđenih.

Prvo je oko 11.50 sati po lokalnom vremenu došlo do eksplozije na tramvajskoj postaji u središtu grada, a nakon toga je oko 12.20 sati kod jednog kinematografa eksplodiralo nepoznato sredstvo. Još dvije eksplozije odjeknule su u središtu grada u 12.45 sati i 13 sati.

Lokalni mediji javljaju kako je širi centar grada blokiran, a policija pregledava sve kante za smeće. Javni prijevoz je gotovo u potpunosti obustavljen.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika