30.04.2012. / 09:56

Autor: Hina

Bill Clinton aktivno u Obaminoj kampanji

Bivši američki predsjednik Bill Clinton podržao je u nedjelju svog demokratskog kolegu Baracka Obamu u svom prvom pojavljivanju na pozornici uz sadašnjeg predsjednika tijekom njegove predizborne kampanje 2012., te mu pomogao prikupiti više od dva milijuna dolara.

Bill ClintonBill ClintonBivši američki predsjednik Bill Clinton podržao je u nedjelju svog demokratskog kolegu Baracka Obamu u svom prvom pojavljivanju na pozornici uz sadašnjeg predsjednika tijekom njegove predizborne kampanje 2012., te mu pomogao prikupiti više od dva milijuna dolara.

"Mislim da je odradio dobar posao", rekao je Clinton (65) pred oko 500 Obaminih pristaša okupljenih u gradiću McLeanu u Virginiji. "Idemo u pravom smjeru pod vodstvom predsjednika Obame", rekao je Clinton o čovjeku koji je pobijedio njegovu suprugu Hillary Clinton u utrci za demokratsku nominaciju na izborima prije četiri godine, a zatim ju je postavio na položaj državne tajnice.

Clintonova podrška mogla bi se pokazati ključnom za Obamu u prikupljanju sredstava za kampanju kao i za uvjeravanje američke javnosti da ima dobre gospodarske planove, za koje republikanci tvrde da su neodgovorni i populistički.

Tijekom Clintonova mandata SAD je ostvarivao veliki gospodarski rast i održavao uravnotežen proračun, što će demokrati rado podsjećati birače uoči predsjedničkih izbora 6. studenoga.

Obama je u svom obraćanju pristašama podsjetio na Clintonove "divljenja vrijedne" ekonomske rezultate tijekom dva mandata u Bijeloj kući. "Nisam se kandidirao za predsjednika samo zato da bismo se vratili na mjesto gdje smo bili 2007. Nisam se kandidirao samo zato da bismo obnovili stanje prije ekonomske krize. Kandidirao sam se kako bi smo se vratili na pravi put koji smo izgubili otkad je Bill Clinton napustio predsjedničku dužnost", rekao je Obama.

Stanje američkog gospodarstva bit će ključno pitanje predsjedničkih izbora u studenome.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika