30.04.2012. / 14:25

Autor: Nacional.hr

Linić: Brodogradnju su otpisali još Sanader i Kosor

Upitan za posljednja u nizu poskupljenja struje i plina, Linić je rekao kako bi ta poskupljenja trebala biti posljednja te da će ove, nove, cijene energenata ostati na snazi nekoliko godina

Slavko LinićSlavko LinićMinistar financija Slavko Linić u razgovoru za Novi list progovorio je o stanju u brodogradnji. Naime, iako je HDZ-ova vlada raspisivala nekoliko natječaja za privatizaciju brodogradilišta, koalicijska je vlada donijela odluku o tome da se Kraljevicu ne spašava nego pošalje u stečaj. Zbog te su odluke mnogi uperili prst u njega.

Linić objašnjava da brodogradnju nije otpisala koalicijska vlada već Ivo Sanader i Jadranka Kosor.

"Još 2008. godine potpisano je da brodogradnja mora smanjiti proizvodnju. To znači da se moraju gasiti brodogradilišta. Vlada Ivice Račana donijela je odluku o spajanju 'Kraljevice' i '3. maja' te Brodogrogira i Brodosplita, a ljude koji su došli poslije nas pitajte zašto to nije provedeno", rekao je Linić te dodao kako za Kraljevicu nije bilo spasa zbog velikih gubitaka i neorganizirane proizvodnje.

Upitan za posljednja u nizu poskupljenja struje i plina, Linić je rekao kako bi ta poskupljenja trebala biti posljednja te da će ove, nove, cijene energenata ostati na snazi nekoliko godina.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 30.04.12. 15:27

Jasno kao bijeli dan.
To su ti tzv domoljubi.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika