01.05.2012. / 10:39

Autor: Hina

Mrsić čestitao Praznik rada

'Broj nezaposlenih više nije taboo'

"Ovo je godina teških odluka, godina istine. Neće biti lako i jednostavno. Čekaju nas, moguće, još neke teške odluke koji bi neki, možda, odgodili za bolja vremena. Ali nismo dobili povjerenje da odgađamo odluke i izbjegavamo suočavanje s problemima", stoji u čestitki ministra Mrsića

Mirando MrsićMirando MrsićMinistar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić u čestitki u povodu Međunarodnog praznika rada - 1. svibnja ističe da je, 126 godina od čikaških demonstracija, zakonom zajamčena razina radničkih prava u Hrvatskoj na zavidnoj razini te da se svi zajedno moramo suočiti s izazovima koji nam predstoje i moramo biti svjesni da se ove godine, u mnogim područjima, postavljaju temelji za budućnost.

"Ovo je godina teških odluka, godina istine. Neće biti lako i jednostavno. Čekaju nas, moguće, još neke teške odluke koji bi neki, možda, odgodili za bolja vremena. Ali nismo dobili povjerenje da odgađamo odluke i izbjegavamo suočavanje s problemima", stoji u čestitki ministra Mrsića.

Ministar dodaje da "broj nezaposlenih više nije taboo" i navodi "pokrenuli smo i dodatno proširili mjere poticanja zapošljavanja, radimo na podizanju razine zaštite radnika na radu, a uskoro ćemo dodatno osnažiti inspekciji nadzor kako bi svi radnici i dobili ono što im pripada Zakonom o radu".

Hrvatska, ističe Mrsić, treba postati zemlja u kojoj radi, zarađuje i štedi za mirovinu najmanje dva milijuna ljudi. Moramo stvoriti sustav u kojemu je ponuda poslova veća od potražnje i moramo biti zemlja jakoga gospodarstva u kojemu će mladi ljudi realizirati svoja znanja i vještine na hrvatskom tržištu rada, ističe.

U čestitki ministar Mrsić podsjeća da se 1. svibnja - Međunarodni praznik rada obilježava kao spomen na velike radničke demonstracije održane u Chicagu 1. svibnja 1886. kada su radnici prosvjedovali želeći se izboriti za osmosatno radno vrijeme. Dodaje da se kao međunarodni praznik rada obilježava od 1889. te da je u Hrvatskoj prvi put obilježen 1890. u Maksimiru.

Vezane vijesti

Bit će bolje sredinom 2013.

Bit će bolje sredinom 2013.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izjavio je danas kako je vrlo kratko vrijeme da se ocijene pravi dosezi rada Vlade te da su puno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika