06.05.2012. / 20:33

Autor: Martina Čizmić

HLAN: Thunderi upisali pobjedu nad gradskim rivalima

Susret između Zagreb Patriotsa i Osijek Cannonsa otkazan je

Treće kolo Hrvatske lige američkog nogometa donijelo je okršaj dva stara poznanika - Zagreb Raidersa i Zagreb Thundera. Gradski rivali do sada su se susretali u nekoliko navrata i utakmice su uvijek obilovale visokim tenzijama i napetim ishodom.

Raidersi su na samom početku preuzeli inicijativu i već u prvim minutama došli u priliku za postići gol ispucavanjem, no jak vjetar koji je puhao tijekom cijele utakmice odnio je loptu van gola.

Potom su Thunderi preuzeli inicijativu i pritisnuli Raiderse te dobro krenuli u napad. Međutim, jedna pogreška stajala ih je izgubljene lopte koja je Raidersima omogućila novi napad koji je na kraju rezultirao ispucavanjem na gol i prednošću Raidersa od 3 boda. To su ujedno bili jedini bodovi koje su Raidersi na utakmici postigli.

Iako je, što se rezultata tiče, sve krenulo u korist Thundera, to ne znači da je utakmica bila išta manje zanimljiva. Prvo polaganje za Thunder postigao je Viktor Kleščić, koji je tako Thunder doveo u prednost rezultatom 7:3.

Izvrsnu priliku Thunderi su potom imali nakon što je Benjamin Jones pretrčao gotovo cijelu polovicu igrališta, ali ga je obrana Raidersa zaustavila nadomak gol linije. U četiri pokušaja Thunderi nisu uspjeli osvojiti potrebnih nekoliko metara i postići novi pogodak.

Međutim već u sljedećem napadu Raidersa iskoristili su nepažnju njihove obrane te je Aleksandar Kosanović srušio napadača unutar Raidersovog gola i time ostvario dodatna dva boda za prednost Thundera od 9:3.

Thunderi potom u potpunosti preuzima igru. Neoprezni Raidersi izgubili su loptu na ispucavanju te su tako omogućili Thunderima novi napad koji je rezultirao novim ispucavanjem na gol i povećanjem prednosti na 12:3.

Posljednje polaganje na utakmici postigao je Kleščić za konačni rezultat 19:3.

Drugi susret između Zagreb Patriotsa i Osijek Cannonsa nije održan.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika