16.05.2012. / 19:08

Autor: Hina

Anarhisti prijete Mariju Montiju

Anarhisti su u srijedu zaprijetili šefu talijanske vlade Mariju Montiju u pismu koje su uputili dvama listovima na jugu zemlje, a potpisala ih je Neformalna anarhistička federacija (FAI), koja je preuzela odgovornost za jedan atentat prije deset dana.

Mario MontiMario MontiAnarhisti su u srijedu zaprijetili šefu talijanske vlade Mariju Montiju u pismu koje su uputili dvama listovima na jugu zemlje, a potpisala ih je Neformalna anarhistička federacija (FAI), koja je preuzela odgovornost za jedan atentat prije deset dana.

Jedna ćelija FAI-a je u petak preuzela odgovornost za atentat u kojem je u ponedjeljak ranjen vlasnik podružnice državne tvrtke Finmeccanica i najavila je nove akcije osvete za osam anarhista zatvorenih u Grčkoj.

Prema pismu koje je stiglo u srijedu, na meti je i dalje direktor talijanske porezne agencije Equitalia za jug zemlje. Ta je agencija postala simbol krize zemlje i očajničkih poteza, otmica i samoubojstva koje izvode poduzetnici i drugi pritisnuti dugovima.

Pismo je upućeno i predsjedniku vlade i objašnjava da narod nije u interesu ostanak u Europi i spašavanje banaka.

U pismu na tri stranice FAI objašnjava da smatra da je svako samoubojstvo očajne osobe zapravo ubojstvo koje je izvršila država i koje će biti osvećeno.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 16.05.12. 21:29

Ako ste previdjeli piše "... da narod nije u interesu ostanak u Europi i spašavanje banaka."
A to ima veze sa ovime: sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika