19.05.2012. / 01:13

Autor: Hina

Masovno protiv NATO-a

To je dosad najveći skup u tjednu dnevnih prosvjeda uoči dvodnevnoga skupa na kojem će čelnici iz 60 zemalja razgovarati o ratu u Afganistanu

ArhivaArhivaOtprilike dvije i pol tisuće ljudi, među kojima su i stotine medicinskih sestara, mirno je u petak pod budnim okom policije prosvjedovalo u središtu Chicaga izvikujući uglavnom parole o gospodarskim pitanjima koja nemaju veze sa summitom NATO-a što u tome gradu počinje za vikend.

To je dosad najveći skup u tjednu dnevnih prosvjeda uoči dvodnevnoga skupa na kojem će čelnici iz 60 zemalja razgovarati o ratu u Afganistanu.

Otprilike 150 čikaških policajaca u plavim odorama okružilo je trg nazvan po legendarnom čikaškom gradonačelniku Richardu J. Daleyu iz vremena krvavih sukoba policije i demonstranata protiv rata u Vijetnamu, tijekom konvencije demokratske stranke 1968.

Politički aktivist Tom Hayden koji je bio među čelnicima proturatnih prosvjeda 1968. obratio se skupu u petak i podsjetio demonstrante na poglavlje u povijesti koje je narušilo ugled Chicaga.

"Zadnje 44 godine nisam dobio dopuštenje da govorim u Chicagu", rekao je Hayden.

Tisuće pripadnika snaga sigurnosti okupile su se u Chicagu uoči summita i spremni su za intervenciju postanu li prosvjedi nasilni.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 19.05.12. 08:54

NATO je u ulozi --ILUMINATA--sto znaci kradjda RESURSA po Svijetu..heeehehe


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika