24.05.2012. / 19:22

Autor: Hina

SAD o stanju ljudskih prava: pozdravlja Arapsko proljeće

SAD je u četvrtak u godišnjem pregledu o stanju ljudskih prava u svijetu pozdravio Arapsko proljeće na Bliskom istoku i sjeveru Afrike, ali je i upozorio da znatnijem poštivanju ljudskih prava i razvoju demokracije često prethodi razdoblje nestabilnosti i nasilja.

Arapsko proljeće započelo je u TunisuArapsko proljeće započelo je u TunisuSAD je u četvrtak u godišnjem pregledu o stanju ljudskih prava u svijetu pozdravio Arapsko proljeće na Bliskom istoku i sjeveru Afrike, ali je i upozorio da znatnijem poštivanju ljudskih prava i razvoju demokracije često prethodi razdoblje nestabilnosti i nasilja.

"Tranzicija je vrijeme nesigurnosti. To razdoblje može biti kaotično, nestabilno i ponekad nasilno. Čak i kad je tranzicija uspješna, rijetko je pravocrtna, brza ili lagana", zaključuje se u izvješću State Departmenta.

U izvješću se objašnjava da se otvorenija politička kultura, nakon dugogodišnje represije, ne može pojaviti preko noći.

State Department je pozitivan predznak dodijelio Mianmaru zbog oslobađanja oporbene čelnice Aung San Suu Kyi iz dugogodišnjeg kućnog pritvora te zbog otvaranja zemlje nakon desetljeća represije.

Vrlo lošim ocjenjuje se stanje ljudskih prava u Bjelorusiji, Kini, Iranu, Sjevernoj Koreji, Turkmenistanu i Uzbekistanu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika