27.05.2012. / 18:54

Autor: Totalsport

VN Monaka: Pobjeda Marka Webbera za povijest!

Webber je tako izdržao cijelu utrku na čelnoj poziciji, a recimo da su iduća četiri vozača (Rosberg, Alonso, Vettel i Hamilton) upisali zaostatak manji od pet sekundi

Mark WebberMark WebberNa ulicama Monte Carla se u nedjelju ispisala povijest. Ovogodišnja sezona Formule 1 je zbilja nevjerojatna jer se na Velikoj nagradi Monaka, u šestoj utrci sezone, dogodilo da pobijedi šesti različiti vozač.

Najbrži je bio Australac Mark Webber iz Red Bulla, koji je tako materijalizirao najbolju startnu poziciju prije utrke. Kako to obično biva na VN Monaka, startne pozicije su na bile itekako bitne, zapravo ključne, a kako nije bilo prevelikih udesa tijekom utrke ili, pak, kardinalnih pogrešaka u boksu, Webber je po drugi put u svojoj karijeri upisao pobjedu na ovoj utrci.

Za Webbera je ovo bila osma pobjeda u karijeri.

Najzanimljiviji trenutak utrke se dogodio na samom startu kada su se sudarili Michael Schumacher i Romain Grosjean, a ubrzo nakon toga je Francuz morao i odustati od utrke.

Inače, u prvoj trećini utrke su se počele pojavljivati naznake da bi kiša mogla itekako utjecati na utrku, no do kraja se ipak nije dogodio pravi pljusak, već je kiša natopila ulice neposredno nakon utrke.

Webber je tako izdržao cijelu utrku na čelnoj poziciji, a recimo da su iduća četiri vozača (Rosberg, Alonso, Vettel i Hamilton) upisali zaostatak manji od pet sekundi.

Ovakva izjednačena sezona je uvjetovala i strašnu gužvu na vrhu ukupnog redoslijeda Svjetskog prvenstva. Vodi Fernando Alonso sa 76 bodova, makar su gotovo svi na početku sezone predviđali Ferrariju lošu sezonu. Tri boda iza njega je dvojac Red Bulla - Sebastian Vettel i Mark Weber. Slijede Lewis Hamilton i Nico Rosberg, s ne pretjerano velikim zaostatkom.

Velika nagrada Monaka, rezultati:

1 Mark Webber (Aus / Red Bull) 1:46:06.557
2 Nico Rosberg (Njem / Mercedes) +0.643
3 Fernando Alonso (Špa / Ferrari) +0.947
4 Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) +1.343
5 Lewis Hamilton (VB / McLaren) +4.101
6 Felipe Massa (Bra / Ferrari) +6.195
7 Paul di Resta (VB/ Force India) +41.537
8 Nico Hulkenberg (Njem / Force India) +42.562
9 Kimi Räikkönen (Fin / Lotus) +44.036
10 Bruno Senna (Bra / Williams) +44.516

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika