30.05.2012. / 14:35

Autor: Hina

'Nikada neću priznati Kosovo, ni po cijenu eurointegracija'

Novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, gostujući u utorak navečer na crnogorskom javnom TV servisu, izjavio je "da nikada i ni pod kojim uvjetima neće priznati neovisnost Kosova, pa čak ni po cijenu odustajanja od europskih integracija Srbije", prenose u srijedu crnogorski mediji.

Tomislav NikolićTomislav NikolićNovoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, gostujući u utorak navečer na crnogorskom javnom TV servisu, izjavio je "da nikada i ni pod kojim uvjetima neće priznati neovisnost Kosova, pa čak ni po cijenu odustajanja od europskih integracija Srbije", prenose u srijedu crnogorski mediji.

On je rekao da nitko do sada nije postavio priznanje Kosova kao uvjet za napredak Srbije ka Europskoj uniji.

"Hipotetičko je pitanje hoće li netko postaviti taj uvjet ili ne, ali ponavljam, nije me sram i ne bježim od odgovornosti - mene nema na popisu onih koji bi prihvatili da idemo u europske integracije a da se odreknemo Kosova i Metohije", kazao je Nikolić.

Srbijanski predsjednik je također kazao da je crnogorska neovisnost za njega završena priča, ali da "ne priznaje razliku između Srba i Crnogoraca" jer je, kako je ustvrdio, nema.

"Priznajem zauvijek Crnu Goru kao državu, ali ne priznajem razliku između Srba i Crnogoraca, jer je nema", kazao je on.

Nikolić je rekao da želi da Srbija i Crna Gora ubuduće imaju mnogo bolje odnose od sadašnjih jer "Srbe i Crnogorce vezuje mnogo toga zajedničkog".

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić nedavno je odbio susresti se s Nikolićem, jer tada, kako je rekao dnevniku "Vijesti", "nije imao što s njim razgovarati u vrijeme dok je bio lider Srpske napredne stranke (SNS)". Upitan sada o mogućem novom susretu s Nikolićem s obzirom na činjenicu da je ranije takav susret odbio, Krivokapić je kazao kako nije imao o čemu razgovarati s predsjednikom SNS-a, ali da ima o mnogo čemu razgovarati s predsjednikom Srbije. "On više nije ni predsjednik SNS-a, a predsjednik Srbije, svaki koji je izabran voljom građana Srbije, imat će moje puno poštovanje", rekao je Krivokapić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 30.05.12. 19:34

četnik fašist ,a kogabriga što ti Kosovo neće priznati hahaaaaaaaa,pa to je jača država od te tvoje smrdije i šumske u bosni


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 30.05.12. 20:26

NIKOLIC j eRatni Zlocinac i treba ga Uhapsit i....


registracija
21/4/11

spBN, 30.05.12. 21:03

Nikolic je poznati ustaski koljac iz Jasenovca


registracija
26/1/08

Rampa, 30.05.12. 22:07

Doznaje se ovih dana da je EU u suzama od velike tuge što Srbija neće priznati Kosovo!!

I da neizmjerno pate što će Srbi odbiti ulazak u EU jednog jakooo daaaalekooog dana!!!

I inače, ne možeš se odreći nečega što i nemaš!


registracija
9/2/12

bobance, 30.05.12. 23:29

Hej Ujke, popusite Vi Nikolicu.


registracija
26/1/08

Rampa, 30.05.12. 23:41

Tipičan primjerak srpske kulture izražavanja!
Ne želim ga niti imenovati, prepoznat ćete ga svi!


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 31.05.12. 06:59

bobance,

ima li se sta za popusit Nikolicu?
Jesi li probao?


registracija
6/4/12

elem, 31.05.12. 08:59

Moja retorika inače nije ustaše, četnici i slično ali....
Nikolić je odraz onih koji su ga birali. Dakle, građani Srbije su izabrali pa neka im bude. Mi to moramo prihvatiti jer je to njihov izbor. Ipak je sramota da čovjek koji se sam deklarirao kao *četnik* , čovjek koji izjavljuje da je Vukovar srpski i slične njegove izjave koje nemaju veze sa zdravom pameću. Smatram da on nije osoba s kojom treba pregovarati već osoba koju treba privesti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika