05.06.2012. / 10:04

Autor: Hina

Bijela kuća:

'Asad je lagao o Huli'

Na upit na novinarskom brifingu je li Asad lagao kada je negirao odgovornost svoga režima za pokolj u Huli, Carney je kratko odgovorio "da"

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad lagao je kada je negirao odgovornost svog režima za masakr u Huli, kada je ubijeno 108 civila, izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney u ponedjeljak.

Na upit na novinarskom brifingu je li Asad lagao kada je negirao odgovornost svoga režima za pokolj u Huli, Carney je kratko odgovorio "da".

"S našim međunarodnim partnerima moramo se uredotočiti na političku tranziciju u Siriji", rekao je Carney. "Stoga je vitalno da se međunarodna zajednica ujedini i izolira Asada", dodao je Carney.

Pokolj u Huli 25. svibnja, kada je ubijeno 108 civila, među kojima mnogo žena i djece, sablaznio je i užasnuo međunarodnu zajednicu. Asad tvrdi da su za masakr odgovorni "teroristi".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika