06.06.2012. / 09:53

Autor: Nacional.hr

Isprika Bruxellesa Ostojiću

Nedavno je EU poručila da s natječajem ne treba ići sve dok Odbor za državne službenike ne riješi 533 žalbe koje su mu potkraj prošle godine podnijeli policijski službenici nezadovoljni odlukama bivšeg ministra Tomislava Karamarka o prevođenju u nove policijske činove

"Idemo dalje. Europska delegacija u RH nam se ispričala i izjavila kako preporuka Bruxellesa da ne žurimo s izborom glavnog ravnatelja nije njihov službeni stav", izjavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjetimo, nedavno je EU poručila da s natječajem ne treba ići sve dok Odbor za državne službenike ne riješi 533 žalbe koje su mu potkraj prošle godine podnijeli policijski službenici nezadovoljni odlukama bivšeg ministra Tomislava Karamarka o prevođenju u nove policijske činove.

Kako je objavljeno na internetskim stranicama MUP-a, Komisija za provedbu natječaja utvrdila je da formalne uvjete za glavnog ravnatelja ispunjava 10 od 14 kandidata koji su se prijavili. To su Jakob Bukvić, Dragutin Cestar, Ivica Cetina, Vlado Dominić, Vladimir Faber, Ivan Katalinić, Željko Prša, Miroslav Puž, Marko Rašić i Dražen Vitez. Oni će danas biti intervjuirani u Kabinetu ministra.

"Rok za objavu izabranog kandidata je tri mjeseca od dana objave natječaja. Ali Vladi ću imenovanje predložiti puno ranije od tog roka", kazao je Ostojić za Slobodnu Dalmaciju.

Vezane vijesti

Split Pride pozvao DORH i policiju da spriječe "Stožer za obranu Rive"

Split Pride pozvao DORH i policiju da spriječe "Stožer za obranu Rive"

Organizatori Split Pridea pozvali su večeras Državno odvjetništvo i policiju da spriječi "Građansku inicijativu" iz Splita i njezin "Stožer za obranu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika