08.06.2012. / 12:20

Autor: Hina

EURO - Nizozemci na treningu provocirani glasanjem majmuna

"Svi smo čuli oponašanje majmunskog glasanja na otvorenom treningu u srijedu u Krakowu. To se ne može prihvatiti, svi smo dobro reagirali , izbornik Bert van Marwijk je premjestio igrače na drugi dio terena i problem je riješen"", kazao je Milan

IlustracijaIlustracijaSvi smo čuli glasanje majmuna, izjavio je Mark van Bommel, kapetan nizozemske nogometne reprezentacije u razgovoru za nizozemski dnevnik "De Telegraaf", potvrđujući da su za vrijeme treninga u srijedu čuli rasističko vrijeđanje unatoč opovrgavanju UEFA-e.

"Svi smo čuli oponašanje majmunskog glasanja na otvorenom treningu u srijedu u Krakowu. To se ne može prihvatiti, svi smo dobro reagirali , izbornik Bert van Marwijk je premjestio igrače na drugi dio terena i problem je riješen"", kazao je Milan.

"Na prvenstvu, ako i jedan od nas bude izvrijeđan na taj način, odmah ćemo otići do suca i tražiti ga da intervenira", dodao je nizozemski veznjak.

U srijedu je predsjednik UEFA-e Michel Platini podsjetio da je europsko nogometni savez "donio važnu mjeru prije dvije godine davši dopuštenje sucima da prekinu utakmicu, privremeno ili konačno, u slučaju rasističkog vrijeđanja".

"Svi smo ujedinjeni protiv rasizma", izjavio je napadač Oranja Ibrahim Afellay .

UEFA je potvrdila u četvrtak da je za vrijeme otvorenog treninga nizozemske reprezentacije bilo rasističkog vrijeđanja, ali je odbacila tvrdnje da je bilo oponašanja majmunskog glasanja kako su pisali neki nizozemski mediji.

Tijekom zagrijavanja samo nekolicina od ukupno 25.000 gledatelja koliko ih je bilo prisutno na stadionu oponašalo je glasanje majmuna u smjeru obojenih igrača, pisalo je u "De Telegraafu" u četvrtak.

UEFA je kasnije objavila da je ispitala svoje predstavnike koji su bhili na treningu i koji su rekli da nisu primjetili ništa takvo.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 08.06.12. 14:35

Visegodisnja anti-Poljska propaganda, ipak ima plodove. Cijeli europski tisak je sutio!


registracija
29/11/09

Ivis, 08.06.12. 14:41

Poljaci su trpili NL-propagandu, otprilike tri godine, dok je nedavno splasnula, savjetom Vlade, o ne odlasku NL-gradjana na euro! Ne postoji svinja koj bi pojela njihove bljuvotine po Poljacima! Sada se cudu cude!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika