Objavljeno u Nacionalu br. 346, 2002-07-03

Autor: Norman Müller

AKCIJE TOP-STUDENTI I PRVI POSAO

Zadnja prilika za praksu u vodećim hrvatskim tvrtkama

....

Josip Jularić, vodeći prema izboru čitateljaJosip Jularić, vodeći prema izboru čitateljaOvoga tjedna Nacional objavljuje zadnji kupon u sklopu akcije “Prvi posao”. Iako ispitni rokovi ne bi trebali utjecati na to da se studenti prijave za prakse koje bi odradili nakon što ispiti prođu, broj prijavljenih studenata za ponuđene prakse ipak je ispod očekivanja. Razlog nije ni neinformiranost studenata o akcijama, što pokazuje 281 pristigla prijava za Top stipendiju i nekoliko tisuća dosad pristiglih glasova za osmog stipendista, kojeg biraju čitatelji. Jasno je da se radi o najvišoj i najboljoj stipendiji u državi te da je ona poželjnija, ali i ponuđenih 117 praksi je vrlo atraktivno, budući da su prakse redom u vrhunskim hrvatskim tvrtkama, plaćene po kolektivnim ugovorima, a uz to postoji i mogućnost učenja i usavršavanja te upoznavanja potencijalnih poslodavaca. Primjerice oni s financijama imaju mogućnost stjecanja uvida u rad fonda u tvrtkama A-Z Fondu, CA-IB-u te tvrtki Vienna Capital Partners. Vienna Capital Partners primjerice nudi studentima rad u njihovu uredu u Beču, mjesec dana, uz naknadu, tako da je pomalo neobično da su studenti nezainteresirani.
Uz to nude se i poslovi u Erste&Steiermarkische banci, Hypo Alpe-Adria-Banci i Privrednoj banci Zagreb, te u Press Clippingu, Oktal Pharmi, Uniqi te Metropolis mediji, idealnim tvrtkama za mlade željne učenja i rada. Tu su i PR agencije Apriori komunikacije, Premisa te Hauska & Partner. Za Plivu, Podravku, Inu i Agrokor interes je malo veći i prijavilo se nešto više studenata, ali još uvijek je veći broj mjesta koja oni nude za pojedine profile koje potražuju. Naime, za te četiri tvrtke više-manje svi studenti, bez obzira na to što studiraju, mogu poslati svoje prijave.
Poredak Josip Jularić Davor Nikolić Marko Markoljević Stjepan Bedić Suzana Varga Sagita Mirjam Sunara Kajana Pačko Jelena Bačan Maja Boltek Ana Ban Od pedeset finalista akcije ‘Top stipendija za top studente’ čak petnaest njih ima prosjek 5,00 a redom su to studenti s viših godina i najcjenjenijih fakulteta. Prosječna ocjena finalista je 4,87 i sedmero dobitnika neće biti nimalo lako izabrati. Što se tiče osmog stipendista, kojeg biraju naši čitatelji, i tu se borba zaoštrila. Prvi po zadnjem prebrojavanju pristiglih kupona Nacionalovih čitatelja je Josip Jularić, koji je s osmoga mjesta prošlog tjedna naglo skočio na prvo mjesto. Riječ je o studentu koji nije ušao u izbor od 50 finalista, čemu razlog može biti i to što je student tek druge godine. Međutm, on, osim što studira na Kineziološkom fakultetu, deveterostruki je prvak Hrvatske u atletici i stalni član Hrvatske atletske reprezentacije. Značajne rezultate ostvario je i na međunarodnoj sceni, a nekoliko puta je rušio i nacionalne rekorde. Drugi je ponovno student financija Davor Nikolić, a prošlotjedni lider Marko Markoljević pao je na treće mjesto. Stjepan Bedić je i dalje četvrti, a na petome mjestu ovoga tjedna je Suzana Varga. Izgleda da će borba za osmu stipendiju od 40.000 kuna doista biti dramatična. Još su tri kupona pred Nacionalovim čitateljima, a svaki bi mogao biti presudan. Zadnji kuponi primat će se do petka 19. srpnja 2002. u 17 sati, a konačno proglašenje dobitnika bit će u ponedjeljak 22. srpnja u 11 sati. Sljedeći dan u novom broju Nacionala bit će i objavljen popis sretnika koji će dobiti najvrjedniju stipendiju u državi.

Vezane vijesti

Povraća mi se od toliko posla

Povraća mi se od toliko posla

"Jednostavno više ne mogu savladati sve to što se nagomilalo na mom stolu. Kad sjedim i vidim svo to brdo posla pred mnom, mogao bih povraćati" -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika