Objavljeno u Nacionalu br. 348, 2002-07-17

Autor: Norman Müller

Akcija 'Top stipendija za top studente'

Za tjedan dana objava dobitnika 'Top stipendija'

Akcija 'Top stipendija za top studente' ulazi u završnicu: sljedeći petak zadnji je dan za primanje kupona s glasovima čitatelja za osmog dobitnika stipendije, a za tjedan dana bit će objavljeni i svi dobitnici stipendije od 40.000 kuna

Tko su sretni dobitnici najveće stipendije u Hrvatskoj saznat će se 22. srpnja u 11 sati na svečanoj dodijeli što će se održati u hotelu "Sheraton"Tko su sretni dobitnici najveće stipendije u Hrvatskoj saznat će se 22. srpnja u 11 sati na svečanoj dodijeli što će se održati u hotelu "Sheraton"Akcija “Top stipendija za top studente” projekt je koji su pokrenuli Erste&Steiermarkische Bank, VIPnet i tjednik Nacional, a u sklopu kojega će najboljim hrvatskim studentima ove godine biti podijeljeno 320.000 kuna stipendija. To je najambiciozniji projekt stipendiranja vrhunskih studenata što je do sada pokrenut u Hrvatskoj.
U Hrvatskoj prema službenim podacima samo 5,4 posto stanovništva ima fakultetsku naobrazbu. U usporedbi s razvijenim zapadnim zemljama, u Hrvatskoj ima 2-3 puta manje visokoobrazovanog stanovništva, a samo u prošlom desetljeću u inozemstvo je otišlo približno 100.000 mladih i obrazovanih građana. Ulaganje u one najkvalitetnije sigurno je i ulog u budućnost, što je i glavni motiv akcije “Top stipendija za top studente”.
Organizatori ove akcije su tvrtke koje su i dosad bile izrazito orijentirane prema mladima te su opet pokazale put ostalim gospodarskim i privrednim subjektima. A kolika je potreba za ovakvim akcijama vidjelo se već i po odazivu studenata: u redakciju Nacionala pristigla je čak 281 prijava. Radi se o iznimnim studentima i već nakon prvog pogleda na pristiglu dokumentaciju bilo je jasno da će biti vrlo teško izabrati dobitnike stipendija. Odabir sedam najboljih studenata koji će deset mjeseci primati mjesečni iznos od 4000 kuna napravit će stručna komisija koju čine Domagoj Jelić, predsjednik studentskog zbora Zagrebačkog sveučilišta, Jasmina Malnar, rukovoditelj Marketing komunikacija VIPneta, Robert Bajruši, Nacionalov novinar, Tihomir Cipek, profesor na Fakultetu političkih znanosti, Tihomir Hunjak, prorektor Zagrebačkog sveučilišta i dekan Fakulteta informatike i organizacije u Varaždinu, te Vanda Szabo, direktorica Službe za poslove osoblja Erste&Steiermarkische Bank. Komisija se više puta sastajala kako bi jednoglasno donijela konačnu odluku o sedam dobitnika stipendije. Predviđeno je da osmog stipendista izaberu Nacionalovi čitatelji putem glasačkih kupona. Prvi kupon objavljen je prije devet tjedana, a zadnji kupon je objavljuje se u ovom broju. Tko još želi glasovati, treba požuriti jer zadnje kupone primamo do petka u 16 sati.
Koliko je “Top stipendija” interesantna studentima pokazuje i niz akcija koje je projekt stipendiranja povukao za sobom. Naime, organizirana je i akcija “Prvi posao”, putem koje su studentima ponuđene 122 plaćene prakse u najboljim hrvatskim poduzećima, a u Nacionalovoj redakciji organizirana je i mala škola novinarstva koja još traje.
“Top stipendija” je definitivno jedan od značajnijih društveno korisnih projekata pokrenutih ove godine, a vrhunac slijedi u ponedjeljak. Naime, tko su sretni dobitnici najveće stipendije u Hrvatskoj saznat će se 22. srpnja u 11 sati na svečanoj dodijeli što će se održati u hotelu “Sheraton”, a popis dobitnika bit će objavljen i u Nacionalu od 23. srpnja.

Vezane vijesti

Stranim studentima u Sloveniji ukinute stipendije

Stranim studentima u Sloveniji ukinute stipendije

Stotinjak studenata ljubljanskog sveučilišta prosvjedovalo je u utorak pred zgradom rektorata u Ljubljani, izražavajući nezadovoljstvo odlukom vlade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika