Objavljeno u Nacionalu br. 330, 2002-03-12

Autor: Berislav Jelinić

Gazeta otkriva

Picula naredio bizarnu internu istragu u MVP-u

Nedavno objavljena novinska informacija kako hrvatski veleposlanik u Washingtonu Ivan Grdešić zbog financijskih poteškoća sam proizvodi vino dovela je do interne istrage u ministarstvu vanjskih poslova koju provodi VI uprava zadužena za obavještajne poslove. Sve je počelo kada je Jutarnji list objavio podatak kako uslijed besparice Grdešić i službenici u podrumu zgrade veleposlanstva proizvode vino koje potom dijele gostima prilikom diplomatskih prijema. Informacija o ekscentričnom veleposlaničkom ponašanju razbjesnila je ministra Tonina Piculu koji je dao zadatak obavještajcima da otkriju tko je novinarima dostavio priču o vinskoj aferi iz glavnog grada SAD-a.

No to nije jedini bizarni skandal koji ovih dana potresa sjedište hrvatske diplomacije. Dolaskom toplijih dana zamijećeno je da mnogi zaposlenici sve češće napuštaju zgradu ministarstva i odlaze šetati po pozelenjelom Zrinjevcu ili ispijaju kavice u središtu Zagreba. Kada su Picula i njegovi najbliži suradnici doznali što se događa to ih je toliko razljutilo da su uveli novi sustav kontrole diplomatskog osoblja, tako da će uskoro svi djelatnici ministarstva dobiti kartice na kojima će biti vidljivo kada dolaze na posao, a kada ga napuštaju.

Vezane vijesti

NBA: James zakoračio prema MVP naslovu

NBA: James zakoračio prema MVP naslovu

LeBron James je u noći sa srijede na četvrtak pokazao da zaslužuje nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dijela NBA sezone (MVP) više od Kevina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika