Objavljeno u Nacionalu br. 332, 2002-03-26

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Prekinuta potraga za olimpijskim atentatorom

FBI je objavio da prekida potragu za jednim od najtraženijih američkih kriminalaca, Ericom Rudolphom, desničarom koji je počinio bombaški atentat 1996. u Atlanti za vrijeme Olimpijade kad je jedna osoba poginula a dvadesetak ranjeno. On je počinio i nekoliko bombaških atentata na klinike koje obavljaju pobačaje, gdje je također bilo ljudskih žrtava.
Rudolph je od 1998., kad je utvrđeno da je počinio atentat u Atlanti, na FBI-evoj listi deset najtraženijih kriminalaca u SAD-u. Rudolph je stručnjak za preživljavanje u prirodi pa je u planinsko područje Sjeverne Caroline, gdje se najvjerojatnije skriva, poslano više od 200 agenata i stručnjaka za pretraživanje planina. U potragu, koja je trajala godinama, bili su uključeni čak i Indijanci vični otkrivanju tragova. Lani je još samo dvadesetak agenata radilo na njegovu slučaju, a jedan agent FBI-a bio je stalno stacioniran u mjestašcu Andrews u Sjevernoj Carolini, gdje je Rudolph posljednji put viđen. Sada je i taj agent povučen, posebna grupa za potragu iz Atlante je raspuštena, a njegov slučaj svrstan je među nerazjašnjene slučajeve.

Vezane vijesti

Pedofil zamijenio Bin Ladena

Pedofil zamijenio Bin Ladena

Osumnjičeni za zlostavljanje i pornografsko snimanje djece zamijenio je ubijenog čelnika Al Kaide, Osamu bin Ladena na popisu najtraženijih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika