Objavljeno u Nacionalu br. 332, 2002-03-26

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Potpredsjednica otjerala muža jer ju je tukao

Specioza KazibweSpecioza KazibwePotpredsjednica Ugande Specioza Kazibwe, jedna od najmoćnijih žena Afrike, izazvala je veliku senzaciju i skandal kad je objavila da je svog muža izbacila iz kuće i da s njim više ne želi živjeti jer ju je – tukao. Izjavila je da je potpredsjednica države i da ne vidi nikakva razloga da trpi nasilničko ponašanje svog muža, koji se ponaša kao mnogi ugandski muževi, smatrajući da ima pravo tući suprugu. Rekla je da želi da njezin potez bude primjer i drugim ženama da se pobune protiv kućnog zlostavljanja i tradicije po kojoj muževi imaju pravo tući žene, a one to moraju trpjeti.
Njezin suprug, inženjer Charles Kazibwe, izjavio je za listu New Vision da ju je istukao samo dvaput i da je to bilo opravdano. Jednom je došla jako kasno kući, a nije objasnila gdje je bila, a drugi put se razljutio jer se druži s drugim političarkama, a on to nije odobrio. Zatražio je od nje da dokaže kako joj je nanio bilo kakvu težu ozljedu. Zasad se ne namjerava vratiti u njihovu obiteljsku kuću koju je ona sagradila. Predsjednik Ugande Yoseri Museweni još se nije izjasnio o toj aferi.

Vezane vijesti

Mir u zemlji velikih jezera

Mir u zemlji velikih jezera

"Kako je vaš Milošević?", upitao me nasmiješeni imigracijski službenik na ugandsko-južnosudanskom graničnom prijelazu listajući hrvatsku putovnicu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika