Objavljeno u Nacionalu br. 345, 2002-06-26

Autor: Maroje Mihovilović

RUSIJA

CINDY CRAWFORD ŽELI U SVEMIR

Cindy CrawfordCindy CrawfordCindy Crawford, 35-godišnja američka manekenka i supermodel, izjavila je na tiskovnoj konferenciji u Moskvi da će se prijaviti za let u svemir, ali samo ako bi se na Zemlju mogla vratiti za sedam dana. To je ozbiljni odgovor zapovjedniku Međunarodne svemirske stanice Valerija Korzuna koji se našalio čuvši da će tu stanicu posjetiti Lance Bass, pjevač popularnog američkog benda N’Sync. Bass je nakon liječničkog pregleda dobio načelnu dozvolu da u listopadu poleti ruskom raketom do Međunarodne svemirske stanice i ondje provede nekoliko dana, naravno, ako sve to plati. Korzun se na to našalio da bi mu bilo draže da dođe Cindy Crawford.
Turistički odlazak u svemir stoji oko 20 milijuna dolara, dosad jedina dvojica svemirskih turista bili su američki milijunaš Dennis Tito i južnoafrički internetski poduzetnik Mark Shuttleworth, a 23-godišnji Bass bit će treći, ako na vrijeme obavi pripreme. Stručnjaci smatraju da bi Cindy Crawford, koja je majka dvoje djece, ali je u odličnoj tjelesnoj kondiciji, sigurno prošla liječnički pregled, a ne bi trebala platiti cijelu cijenu putovanja jer bi se sigurno našli mnogi zainteresirani sponzori.

Vezane vijesti

U jezerima na Titanu postoji život?

U jezerima na Titanu postoji život?

Prema snimkama koje je napravila svemirska letjelica Cassini pretpostavlja se kako na površini Saturnovog mjeseca Titana postoji stotine jezera i tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika