Objavljeno u Nacionalu br. 345, 2002-06-26

Autor: Maroje Mihovilović

NIKARAGVA

RASIPNI PREDSJEDNIK

Donedavni nikaragvanski predsjednik Arnoldo AlemanDonedavni nikaragvanski predsjednik Arnoldo AlemanDonedavni nikaragvanski predsjednik Arnoldo Aleman opljačkao je državni proračiuhn za 1,7 milijuna dolara služeći se tajnom kreditnom karticom “American Expressa”, otkrila su dva nikaragvanska dnevna lista. La Prensa i El Nuevo Diario objavili su kopije računa te kreditne kartice od 1997. do 2002., dok se njome služio predsjednik Aleman, po kojima se vidi da je koješta kupovao diljem svijeta, čak i dragulje u Tajlandu, Indiji i u Italiji, plaćao boravak u skupim hotelima, kupovao odijela, provodio se u barovima diljem svijeta. Kartica je glasila na ime predsjednika nikaragvanske središnje banke Noela Ramireza, ali su se računi za nju plaćali iz državnog budžeta.
Desničar Aleman pripada desnici, prije nego što je postao predsjednikom bio je uspješni poduzetnik i gradonačelnik glavnog grada Manague, a izabrali su ga unatoč optužbama za korupciju. Sadašnja vlast najavila je istragu.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika