Objavljeno u Nacionalu br. 348, 2002-07-17

Autor: Nacionalova redakcija

INA

INA mora isplatiti više od 1,5 milijuna kuna zbog izgubljenog radnog spora

INA, najveća državna tvrtka, čija je privatizacija upravo započela, morat će isplatiti Svetozaru Stojsavljeviću više od 1,5 milijuna kuna zbog radnog spora koji je ovaj njen djelatnik započeo prije sedam godina. Naime, Stojsavljević je izgubio posao nakon što se svom pretpostavljenom požalio kako su mu prijetili da će ga “ili netko zaklati ili će ga progutati mrak”. Ni nakon opetovanih žalbi nitko od njegovih pretpostavljenih nije mu ponudio pomoć, već su mu rekli kako je “u pitanju državna politika”. Stojsavljević je 1995. najprije ostao bez rasporeda na radnom mjestu, a kad se ozlijedio na vikendu koji je proveo na moru, dobio je i otkaz s posla jer mu nisu htjeli priznati dokumentaciju iz bolnice u Puli.
Stojsavljević je pokrenuo spor protiv INA-e, koji je nedavno okončan pravomoćnom presudom, po kojoj ga INA mora vratiti na posao, priznati mu neprekinuti radni staž i nadoknaditi zaostale plaće za svih sedam godina. Od svega, INA ga je jedino primila natrag na posao, ali još uvijek mu nije priznala sedam godina staža niti mu isplatila plaće, doprinose i pripadajuće kamate, što – prema gruboj računici – iznosi znatno više od 1,5 milijuna kuna. A jedini grijeh Stojsavljevića bila je – njegova nacionalnost.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika