17.12.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

ALGORITMOV NOVI SITE

NAJVEĆI WEBSHOP U HRVATSKOJ

...

SA RADOM STARTAO
Algoritam je nedavno “lansirao” novi site na web. Nova www.algoritam.hr Internet stranica nije redizajn stare! Radi se o potpuno novoj stranici, programiranoj u PHP-u a utemeljenoj na MS SQL bazi. Za sada Algoritmova Internet baza sadrži preko 20.000 proizvoda te kao takva tvori jednu impozantnu Web ponudu na hrvatskoj ali i svjetskoj razini. Zasigurno, ona će potpuno doseći svjetsku razinu tijekom slijedeće godine nakon unosa dodatnih 30.000 proizvoda.

Stranica se sastoji od 8 glavnih kategorija prikazanih na vrhu središnjeg dijela ekrana: POČETNA, NAKLADA, UČENJE JEZIKA, ČASOPISI, STRANE KNJIGE, HARDVER, SOFTVER i FILM. Klikom na jednu od glavnih kategorija dobit ćete, s lijeve strane ekrana, popis njezinih potkategorija. Nadalje, klikom na jednu od tih potkategorija dobit ćete i daljnju podjelu. Ukoliko je nacrtana strelica pokraj te finalne podjele, pomakom miša iznad nje, dobit ćete i njenu krajnju podjelu. Poanta ovakve navigacije je u tome da se sve htjelo zadržati što jednostavnijim i preglednijim.

Na inicijalnoj stranici svake od navedenih kategorija, osim početne, dobivate uvid u vijesti iz tog područja ali i istaknutu ponudu proizvoda koju ističemo kako unutar samih vijesti tako i unutar bokseva “POVOLJNA CIJENA” i “IZDVOJENO”.

Na “POČETNOJ” imate uvid u opće novosti odnosno generalne informacije.

Na dnu ekrana, unutar boksa NAJNOVIJE, u svakom trenutku možete vidjeti popis najnovijih naslova iz svake od glavnih kategorija. S desne strane nalazi se ANKETA u kojoj može sudjelovati svaki posjetitelj bez obzira da li je član Algoritam kluba ili ne. S lijeve strane unutar boksa AUKCIJA vidite proizvod koji je na licitaciji, kratak opis i njegovu trenutnu cijenu (zadnju ponudu). Tu je i OPĆA KATEGORIJA – INFOCENTAR – sadrži opće linkove;

-AUKCIJA (mjesto gdje možete dati svoju ponudu za proizvod koji je na licitaciji, ali uz uvjet da ste član Algoritam kluba),

Za prvu aukciju izabrana je knjiga J.K. Rowling HARRY POTTER I ODAJA TAJNI s potpisom autorice J.K. Rowling.
S obzirom da se radi o “poslastici” za ljubitelje Harryja Pottera očekujemo veliki interes na prvoj aukciji za ovaj raritetan primjerak knjige. Cjelokupni prihod sakupljen ovom aukcijom bit će doniran jednoj humanitarnoj udruzi za djecu.

-FORUM (ovdje izmijenite svoja mišljenja sa ostalim korisnicima),
-DOWNLOAD SEKCIJA (pronađite nešto interesantno za download!),
-ALGORITAM KLUB (učlanivši se u klub dobivate mogućnost sudjelovanja u aukcijama, nagradnim igrama, možete primati newslettere i što je najbitnije ostvarujete pravo na popust pri kupovini)

Članstvo u Algoritam klubu sastoji se od 3 kategorije:

Prva kategorija – Brončani član – ostvaruje 1% popusta pri kupovini. Brončanim članom postaje se automatski pri učlanjenju a prelazite u drugu kategoriju (srebrni član) onog trenutka kad ste kupili proizvod(e) u vrijednosti od 500 kn, bez obzira da li ste taj iznos ostvarili odjednom ili kroz neki dulji period.

Druga kategorija – Srebrni član – ostvaruje 3% popusta pri kupovini.
Srebrnim članom postajete onog trenutka kad ste putem Algoritmove Internet stranice kupili proizvod(e) u vrijednosti od 500 kn na više (do 5000 kn),. U treću kategoriju (zlatni član) prelazite kad ste kupili proizvod(e) u vrijednosti od 5000 kn (na više), bez obzira da li ste taj iznos ostvarili odjednom ili kroz neki dulji period.

Treća kategorija – Zlatni član – ostvaruje 5% popusta pri kupovini – sveukupni iznos narudžbi putem interneta je 5000 kn na više.

POMOĆNE KATEGORIJE;

1.Košarica – ovdje dobivate uvid u stanje Vaše “košarice” – prikazuju se oni proizvodi koje namjeravate naručiti. Nalazi se u gornjem lijevom dijelu ekrana

2.Lista želja – nalazi se u gornjem lijevom dijelu ekrana

Čemu služi LISTA ŽELJA? – u listu želja stavljate one proizvode koje bi htjeli imati, no trenutno ih niste u mogućnosti kupiti – listu želja koristite kao podsjetnik koji će Vam olakšati buduću pretragu ili kupovinu – pretražite listu želja nekog drugog korisnika Algoritam kluba (npr. Vašeg prijatelja) te mu kupite poklon koji si je sam zaželio

3.Pomoć – link sa opisnim tekstovima glede navigacije i korištenja naše stranice. Nalazi se u gornjem desnom dijelu ekrana

4.Za djecu – klikom na link Za djecu, koji se nalazi u gronjem desnom dijelu ekrana, dobit ćete uvid u sve proizvode namjenjene djeci bez obzira kojoj kategoriji pripadaju.
5.Tražilica – upišite pojam koji tražite i dobit ćete rezultate. Ukoliko želite detaljniju pretragu kliknite na NAPREDNU TRAŽILICU i dobit ćete dodatne parametre. Nalazi se sa lijeve strane ekrana
6.Za korisnike – ovdje se možete ulogirati (ako ste se prethodno već registrirali kao član Algoritam kluba), možete zatražiti svoju lozinku (ukoliko ste ju zaboravili). Također, ovdje se možete i registrirati kao član Algoritam kluba ( klikom na sličicu Algoritam kluba )

Proizvode na Algoritmovom siteu je moguće kupiti gotovinom (pouzećem) i karticom (za sada samo AMEX a uskoro stižu i ostale).

Dojmljivo, zar ne?

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika