Objavljeno u Nacionalu br. 372, 2002-12-29

Autor: Gazeta

SAD

Za demokratskog kandidata birači žele Hillary Clinton

Hillary ClintonHillary ClintonIspitivanja javnog mišljenja pokazuju da bi birači Demokratske stranke najviše željeli da na predsjedničkim izborima demokratski kandidat za predsjednika bude bivša “prva dama Amerike” Hillary Clinton. Američka tv mreža CNN i časopis Time zajednički su napravili ispitivanje javnog mnijenja o tome koga podržavaju demokratski birači nakon što je bivši potpredsjednik Al Gore objavio da se neće kandidirati na predsjedničkim izborima. Hillary Clinton dobila je čak 30 posto glasova, a njeni najbliži rivali senatori John Kerry i Joe Lieberman dobili su upola manje, po 13 posto. Nijedan drugi kandidat nije dobio više od 10 posto, a oko 26 posto birača je neopredijeljeno.
Unatoč podršci ona se neće kandidirati na predsjedničkim izborima 2004., jer je obećala svojim biračima u New Yorku da će odraditi puni šestogodišnji mandat senatora, koji joj je počeo 2000. No ona nije isključila mogućnost da se kandidira na predsjedničkim izborima 2008. godine.

Vezane vijesti

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu su se složili oko potrebe suradnje kada je riječ o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika