Objavljeno u Nacionalu br. 381, 2003-03-05

Autor: Nacionalova redakcija

RAT ZBOG REKLAMA

Odbačena Saponijina pritužba protiv HT-a

Odbačena Saponijina pritužba protiv HT-a
Odbačena Saponijina pritužba protiv HT-a Nakon što je osječka kompanija Saponia nedavno najavila tužbu protiv Hrvatskog telekoma koji joj je, prema njenim ocjenama, povrijedio autorska prava ukravši ideju njenog promidžbenog oglasa pod sloganom “Naši sastanci traju kratko”, Časni sud Hrvatskog udruženja reklamnih agencija (HURA) stao je na stranu HT-a.
To je tijelo 27. veljače zaključilo: “Pregledom oglasnih materijala koje su izradile agencije TF marketing (klijent Saponije) i Lowe Digitel (HT), konstatiramo da se ne može govoriti o povredi autorskih prava budući da su oglasi idejno i kontekstualno različiti kao i autori fotografije. Saponia u ovom slučaju nije poštivala našu preporuku da se ovakvi sporovi rješavaju mirnim putem unutar HURA-e, prije nego li spor dospije do javnosti”. Takav stav jednoglasno su donijeli članovi Časnog suda Kamilo Antolović, Davor Bruketa, Branko Eder, Slaven Fischer, Anđelko Novak i Slobodan Presečki.

Vezane vijesti

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte...

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte nove korisnike

U Hrvatskom Telekomu u tijeku je ponuda kojom obrtnici i mali poslovni korisnici prilikom prijenosa svog mobilnog broja uz povoljnije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika