Objavljeno u Nacionalu br. 470, 2004-11-15

Autor: Nacionalova redakcija

PRISAVLJE

Hloverka Novak Srzić: 'Maček mi je predložio da pozovem Cirkvenija'

Ivana Šikić, Irena Nakić Cirkveni, Dijana Čuljak i Hloverka Novak-Srzić dobre su prijateljice, što ne osporavaju, ali negiraju da su uključene u bilo kakve poslovne aranažmane.Ivana Šikić, Irena Nakić Cirkveni, Dijana Čuljak i Hloverka Novak-Srzić dobre su prijateljice, što ne osporavaju, ali negiraju da su uključene u bilo kakve poslovne aranažmane.Nakon emitiranja emisije “Otvoreno” Hloverke Novak Srzić prošloga ponedjeljka o aferi oko ministra vanjskih poslova Miomira Žužula nastala je uzbuna u sjedištu HTV-a. Obnovljena je sumnja da na hrvatskoj javnoj televiziji neformalno djeluje marketinška agencija preko koje neki novinari televizije zastupaju njezine klijente.
Tako je i krenula glasina da Hloverka Novak-Srzić prošloga ponedjeljaka nije slučajno u “Otvoreno” pozvala jednog od Žužulovih odvjetnika Nevena Cirkvenija, predstavivši ga kao neovisnog stručnjaka. Nakon svega, otvorena je i interna istraga.
Ova sumnja bila je potkrijepljena, prema Nacionalovim izvorima, prezentacijskim materijalom iz rujna 2002., koji trenutačno cirkulira Prisavljem. U tom dokumentu, u kojem se najavljuje osnivanje marketinške agencije koja osim poslovnih komunikacija nudi i usluge iz političkog marketinga, uz Irenu Nakić, kao partnerice navedene su i dvije novinarke HTV-a, Ivana Šikić i Dijana Čuljak.
Prozvane novinarke, s kojima je razgovarao Nacionalov novinar, demantiraju optužbe i sumnjaju da ih pokušava kompromitirati bivši glasnogovornik HTV-a Krešimir Macan, koji danas radi u agenciji za odnose s javnošću koja zastupa SDP, stranku kojoj odgovara produbljivanje krize oko ministra Žužula.
Ivana Šikić, Irena Nakić Cirkveni, Dijana Čuljak i Hloverka Novak-Srzić dobre su prijateljice, što ne osporavaju, ali negiraju da su uključene u bilo kakve poslovne aranažmane. Hloverka Novak-Srzić otkriva da joj je ideju za pozivanje Cirkvenija dao glasnogovornik Vlade Ratko Maček. “Maček mi je sugerirao da zovem Cirkvenija, jer je on dobro upućen u slučaj Žužul. Zvala sam i Josipa Kregara, ali on nije došao. Mislav Bago bezuspješno je u emisiju pokušavao dozvati Radimira Čačića I Zlatka Tomčića”, kaže Hloverka Novak-Srzić.
Irena Nakić Cirkveni to je komentirala ovako: “Dijana i Ivana ne rade za moju agenciju, niti su ikad radile. Lako se može provjeriti je li itko od mojih klijenata ikad bio gost u emisijama Hloverke Novak-Srzić. Štoviše, neki moji klijenti bez razloga su zapostavljeni od HTV-a.”
Dijana Čuljak priznaje da dobro poznaje Irenu Nakić Cirkveni, da su susjede, da je od njene sestre Irena Nakić Cirkveni kupila stan i da živi u istoj zgradi u stanu ispod nje. “Ti su materijali kolali televizijom i prošle godine, ali im nitko nije pridavao značaj jer se pokazalo da su falsifikat”, rekla je za Nacional Dijana Čuljak.
Ivana Šikić također demantira sve optužbe što joj ih stavljaju na teret te potvrđuje da je s Irenom Nakić Cirkveni i Dijanom Čuljak prijateljica. “Te su optužbe smiješne i apsurdne i pomalo me živcira što sam uopće primorana to komentirati. Nikada nisam bila uključena u aktivnosti za koje me sumnjiče”, kaže Ivana Šikić.

Vezane vijesti

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Na HRT-u ponovno iskri na relaciji Hloverka Novak Srzić - novinari. Naime, kako piše tportal, Hloverka Novak Srzić upala je u redakciju emisije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika