Objavljeno u Nacionalu br. 397, 2003-06-24

Autor: Nacionalova redakcija

Njemačka

Jürgen Weber nakon 12 godina prepustio kormilo Lufthanse

...

Jürgen Weber najstariji je predsjednik uprave zrakoplovne kompanije diljem svijetaJürgen Weber najstariji je predsjednik uprave zrakoplovne kompanije diljem svijetaNakon dvanaest godina na čelu jednog od najvećih svjetskih zračnih prijevoznika, njemačke Lufthanse, Jürgen Weber je na Glavnoj skupštini, održanoj u utorak 18. lipnja, predao odgovornost Predsjednika uprave svom zamjeniku Wolfgang Mayrhuberu. Jürgen Weber najstariji je predsjednik uprave zrakoplovne kompanije diljem svijeta. Tijekom njegova mandata Lufthansa je iz poduzeća u državnom vlasništvu prerasla u profitabilni zrakoplovni koncern, a Weber je zaslužan i za osnivanje saveza “Star Alliance”, najvećeg saveza zrakoplovnih tvrtki na svijetu.

Weberov nasljednik Wolfgang Mayrhuber rukovodio je timom koji je Lufthansu izveo iz velike krize i koji je stvorio temelje za uspješan razvoj kompanije u 90-im godinama.
U 2002. godini Lufthansa je ostvarila operativnu dobit od 718 milijuna eura, a dioničarima je predložena dividenda u iznosu od 0,60 eura po dionici.

Vezane vijesti

Gasi se Germanwings?

Gasi se Germanwings?

Obično dobro informirani tabloid Bild objavljuje detalje korjenite reforme poslovanja Lufthanse. Zbog gubitaka Germanwingsa koji je uzrokovao da i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika