Objavljeno u Nacionalu br. 401, 2003-07-22

Autor: Nacionalova redakcija

Priopćenje OMV-a

'Poslovni cilj možemo postići i bez kupnje Ine'

...

U OMV-u su za www.bankamagazine.hr u petak izjavili da u ovom trenutku ne mogu procijeniti da li će im biti interesantno eventualno sudjelovanje u daljnjoj privatizaciji IneU OMV-u su za www.bankamagazine.hr u petak izjavili da u ovom trenutku ne mogu procijeniti da li će im biti interesantno eventualno sudjelovanje u daljnjoj privatizaciji IneU OMV-u su za www.bankamagazine.hr u petak izjavili da u ovom trenutku ne mogu procijeniti da li će im biti interesantno eventualno sudjelovanje u daljnjoj privatizaciji Ine. Glavni izvršni direktor OMV-a, Wolfgang Ruttenstorfer u četvrtak je izjavio da odluka hrvatske vlade o prodaji 25 posto plus jedne dionice Ine mađarskom MOL-u neće utjecati na uspješnost OMV-ove strategije rasta u srednjoj i istočnoj Europi.

“Godine 2001. definirali smo jasnu strategiju; jačanje tržišnog položaja do 2008. putem organskog rasta (rast je postignut bez kupnje drugih kompanija), te putem izabranih akvizicija, tj. kupnje drugih kompanija”, rekao je Ruttenstorfer. “Kupnja Ine uklopila bi se u tu našu strategiju i stoga smo ponudili 420 milijuna dolara, no od početka je bilo jasno da svoj cilj možemo postići i bez te opcije”, naglasio je izvršni direktor OMV-a.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika