20.01.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

RAT

VELIKA BRITANIJA POZVALA SADAMMA DA NAPUSTI IRAK

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u ponedjeljak je neizravno uputio poziv iračkom tiraninu Saddamu Husseinu da napusti Bagdad i potraži azil u nekoj stranoj državi. Straw je diplomatski ustvrdio da je ‘’neukusno uopće razmišljati o nuđenju bilo kakvog imuniteta Saddamovom režimu’’, ali da ako je na taj način moguće spriječiti rat ‘’ljudi moraju prihvatiti tu mogućnost kao zaista poštenu pogodbu. Rat je naš posljednji izbor i nastojat ćemo Iraku nametnuti razoružanje od oružja za masovno uništenje mirnim putem’’ – rekao je Straw. O mogućnosti da Saddam napusti Irak i potraži utočište u nekoj drugoj zemlji rekao je kako je to ‘’vrlo razumno rješenje koje će (Velika Britanija) morati razmotriti.
Tom je izjavom dodao na težini riječima američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda, koje je za vikend izjavio kako bi odlazak Saddama Husseina s vlasti bila ‘’poštena pogodba’’ u zamjenu za novi rat u Zaljevu.

Vezane vijesti

Novinarima prikazana snimka vješanja Saddamovih pomoćnika

Iračke vlasti prikazale su novinarima snimku vješanja dvojice Saddamovih suradnika, njegovog polubrata Barzan Ibrahima i Awada Hamed al-Bandara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika