28.06.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

HDZ

NOVA STRANKA IVIĆA PAŠALIĆA TREBALA BI SE ZVATI 'HDZ – DR. FRANJO TUĐMAN'

NOVA STRANKA IVIĆA PAŠALIĆA TREBALA BI SE ZVATI ‘HDZ – DR. FRANJO TUĐMAN’
Ivić Pašalić će pokušati izazvati raskol u HDZ-u i odcijepiti svoju frakciju koja bi se trebala zvati ‘HDZ – dr. Franjo Tuđman’, piše u petak ‘Slobodna Dalmacija’ pozivajući se na neimenovanog bliskog suradnika Ivića Pašalića. U izvršni odbor stranke uz Pašalića bi ušli udovica pokojnog predsjednika Franje Tuđmana Ankica, njegov sin Miroslav i haški optuženik, general Ante Gotovina. Ne pođe li pak Pašaliću za rukom sazvati sabor HDZ-a na kojem bi izazvao rascjep, izgledno je da će krenuti u osnivanje potpuno nove stranke.
Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks je unaprijed odbacio mogućnost sazivanja sabora HDZ-a jer to može učiniti samo središnji odbor koji nadzire predsjednik stranke Ivo Sanader.
Samo je pitanje vremena kada će Sanader izbaciti Pašalića iz stranke nakon što ga je Predsjedništvo tužilo sudu časti, navodi ‘Slobodna Dalmacija’.
Pašalić potporu očekuje od HDZ-ovih krajnjih desničara, Ivana Šukera, Ivana Aralice, Milana Kovača, Branimira Lukšića, Ljerke Mintas-Hodak, Jose Škare i Davorina Tepeša.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika