01.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

HRVATSKA NARODNA BANKA

SKANDALOZNO: HNB NAMJERAVA ISPLATITI ČAK 5800 KUNA REGRESA SVOJIM UPOSLENICIMA

SKANDALOZNO:HNB NAMJERAVA ISPLATITI ČAK 5800 KUNA REGRESA SVOJIM UPOSLENICIMA

Zaposlenici Hrvatske narodne banke dobit će prosječno po 5800 kuna regresa, čak jednu i pol prosječnu hrvatsku plaću. Visinu regresa u HNB-u objašnjavaju time što zaposlenike nisu nagradili božićnicom i uskrsnicom, te dodaju da je isplata u skladu s financijskim planom za 2002. godinu.
Isplata regresa u Hrvatskoj uglavnom ovisi o dobroj volji poslodavca, osim u iznimnim slučajevima kada je regulirana kolektivnim ugovorom, a ostale velike tvrtke svojim su uposlenicima uglavnom isplaćivale između 1000 i 2000 kuna.
Tako je samo nekoliko mjeseci nakon skandalozne krađe stotinjak milijuna dolara iz Riječke banke, za koju su odgovorni i neki dužnosnici HNB, guverner Željko Rohatinski odlučio velikodušno potrošiti 3.364.000 kuna na svojih 580 zaposlenih, među kojima su i članovi savjeta HNB koji su izravno odgovorni za krađu iz Riječke banke jer nisu uočili nepravilnosti u njenom poslovanju, a koje Rohatinski cijelo vrijeme nekritički štiti.

Vezane vijesti

'Zašto ne smanjujete kamate?'

'Zašto ne smanjujete kamate?'

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u nekoliko je navrata opominjao banke u Hrvatskoj da su djelomično same krive što gospodarstvo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika