10.02.2006. / 10:52

Autor: Tina Zlatar

SMJENE U VLADI

Ana Lovrin nova ministrica pravosuđa

Prema neslužbenim informacijama, premijer je, sada već bivšu ministricu telefonski obavijestio da je smijenjena

Bivša zadarska gradonačelnica Ana Lovrin izabrana je za novu ministricu pravosuđa. Hrvatski sabor je sa 82 glasa za i 15 suzdržanih te 24 protiv izabrao Anu Lovrin za novu ministricu pravosuđa. 'Ne može se pet dana biti ministar, a šesti dan s čela DC-a napadati tu istu Vladu', pojasnio je premijer Ivo Sanader smjenu Vesne Škare Ožbolt. Oporba je stala u obranu smijenjene ministrice tvrdeći da pravi razlog smjene nije kriza identiteta DC već to što nije do kraja bila poslušna premijeru Sanaderu. IDS-ovac Damir Kajin je ustvrdio da su priče kako se Škare-Ožbolt smjenjuje zbog kašnjenja u reformi pravosuđa priče za malu djecu.

Odluka o smjeni Vesne Škare Ožbolt donesena u četvrtak kasno navečer u krugu najbližih suradnika premijera Sanadera, a 77 glasova potrebnih za smjenu ministrice premijer je navodno osigurao uz pomoć Hrvatske stranke prava. Nakon jutarnje sjednice saborskog kluba HDZ-a održane u petak, doznaje se da je vladajuća stranka dobila potporu koalicijskih partnera za smjenu ministrice. Prema neslužbenim informacijama, premijer je, sada već bivšu ministricu telefonski obavijestio da je smijenjena. U medijima se kao razlog navodi curenje podataka o financiranju obrane generala Gotovine, a prema nekim informacijama razlog leži u neslaganju ministrice sa premijerom u pogledu kadrovskih rješenja na hrvatskim sudovima. Premijer Sanader predložio je bivšu gradonačelnicu Zadra Anu Lovrin kao novu ministricu pravosuđa.

Nacional je kontaktirao Vladin ured za odnose s javnošću s upitom zašto je odgođena konferencija za novinstvo, koju je zakazala bivša ministrica Škare Ožbolt. Upit je proslijeđen glasnogovorniku Vlade Ratku Mačeku koji će se izjasniti tijekom dana.

Vezane vijesti

'Promijenila se politička kultura u Hrvatskoj'

'Promijenila se politička kultura u Hrvatskoj'

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u intervjuu za njemački dnevni list Frankfurter Allgemeine kako je u procesu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika