22.02.2006. / 12:59

Autor: Dinko Boić, Tina Zlatar

HAAG

Carla Del Ponte: "Mladić je dostupan srpskim vlastima, ali je još na slobodi"

Carla Del Ponte na konferenciji za novinare demantirala uhićenje Ratka Mladića

U utorak je u Haagu glavna haaška tužiteljica Carla Del Ponte održala konferenciju za novinare na kojoj je ustvrdila kako je Ratko Mladić dostupan srpskim vlastima, ali se još nalazi na slobodi. Svoje tvrdnje Del Ponte potkrepljuje uvjeravanjima Vlade SiCG kako je odbjegli vođa pobunjenih bosanskih Srba, Ratko Mladić i dalje na slobodi. Del Ponte je dodala kako se sa Mladićem trenutno ne vode pregovori o predaji. Nakon prvih vijesti o uhićenju Ratka Mladića u utorak je u Tuzli i okolici vladala prava konfuzija. Vijest da je Mladića uhitila specijalna policija i žandarmerija u Srbiji te ga odvela u EUFOR-ovu bazu "Orao" kod Tuzle bila je povod okupljanju velikog broja novinara i TV snimatelja pred samom bazom. Svi koji su pred ulazom pokušali nešto snimiti pretraživani su, a sav snimljeni materijal bio je pregledan na displeju. Za jednim je snimateljem u potjeru pošla i vojna policija. Ipak, velikom broju okupljenih novinara nije se obratio nitko od službenih osoba iz baze EUFOR-a. Željni informacija novinari su upitali vojnika u osiguranju zna li išta o Mladićevu uhićenju, no ovaj je odgovorio protupitanjem: "A tko je taj čovjek, Mladić?". Pojedine novinarske ekipe uputile su se prema Banj Brdu na Majevici gdje je, navodno, pronađeno Mladićevo sklonište i od kuda se, prema glasinama pregovara o uhićenju ratnog zločinca.
Podsjetimo, Mladića je haaški sud 1996. godine optužio za genocid zbog njegove uloge u opsadi Sarajeva i pokolju u Srebrenici.

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika