28.03.2006. / 11:08

Autor: Hrvoje Perinić

PROSVJEDI

Pariz u očekivanju nereda

U utorak su u Francuskoj nastavljeni prosvjedi zbog novog ugovora o zapošljavanju mladih. Zračni I javni prijevoz je poremećen, a jaći prosvjedi se tek očekuju tijekom poslijepodneva. Glavni grad je pod visokim policijskim nadzorom nakon sukoba policije i prosvjednika koji se dogodio u subotu.

U utorak nije vozila  trećina brzih vlakova i gotovo polovica regionalnih vlakova, navela je uprava željeznica, prema čijim navodima  međunarodni vlakovi normalno voze, osim vlaka iz Ženeve. Upozorenje protiv o štrajku zbog ugovora o prvom zaposlenju, od ponedjeljka u 20 sati do srijede u 8 ujutro, predalo je sedam od osam sindikalnih saveza djelatnika željeznice.

U međuvremenu je premijer Dominique de Villepin protivnike svoje reforme sutra pozvao na nove razgovore, što su sindikati odbili. Villepinov mogući protukandidat na idućim predsjedničkim izborima, ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy jučer je otvoreno kritizirao premijerovo odbijanje da povuče sporne zakonske odredbe o otkazu za zaposlene mlađe od 26 godina. Zbog razvoja događaja u Francuskoj i mogućeg ponovnog izbijanja nasilja zabrinutost je izrazilo i američko Ministarstvo vanjskih poslova. Ono je svojim državljanima preporučilo povećani oprez i izbjegavanje okupljališta demonstranata.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika