13.06.2006. / 09:17

Autor: Vedrana Baričević

TEHERAN

Iranska policija pretukla prosvjednice

Policijsko nasilje izazvalo je reakcije brojnih prolaznika, muškaraca i žena, koji su potom stali na stranu pretučenih žena dovikujući policajcima "To su naše sestre, kako možete to raditi?"

Iranska policija pretukla je u ponedjeljak u Teheranu 20-ak žena koje su održale protest tražeći jednaka prava na razvod, skrbništvo i zabranu poligamije, za muškarce i žene. Žene su se okupile na glavnom teheranskom trgu, držeći natpise i pjevajući feminističke pjesme, objavio je BBC. Nedugo nakon toga došla je i policija koja je višestruko premašila broj žena, te ih počela mlatiti. Prosvjednice su se odmakle i nastavile s prosvjedom. Policijsko nasilje izazvalo je reakcije brojnih prolaznika, muškaraca i žena, koji su potom stali na stranu pretučenih žena dovikujući policajcima "To su naše sestre, kako možete to raditi?". Reakcija policije bila je suzavac i po prosvjednicima i prolaznicima koji su verbalno branili žene.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika