09.04.2003. / 00:00

Autor: Petra Smoljak

SVIJET

OSUĐENI ZBOG PRIJEVARE NA "MILIJUNAŠU"

OSUĐENI ZBOG PRIJEVARE NA “MILIJUNAŠU”
Tri osobe, jedan bračni par i njihov poznanik sveučilišni profesor, proglašeni su pred londonskim sudom krivim, te su osuđeni na uvjetne zatvorske kazne jer su pokušali prijevarom osvojiti glavnu nagradu na kvizu “Tko želi biti milijunaš?”. Kako je utvrđeno na suđenju u Londonu, sveučilišni profesor Tecwen Whittock davao je znakove kašljanjem natjecatelju Charlesu Ingramu koji su odgovori točni, te je on tako dospio do najveće nagrade od milijun dolara. Ingramova supruga Diane sudjelovala je u organiziranju prijevare. Charles i Diana Ingram osuđeni su na 18 mjeseci zatvora uvjetno na tri godine, a Whittock na 12 mjeseci.
Emisija u kojoj je Ingram osvojio najveću nagradu nije nikada prikazana, jer je organizatorima smjesta bilo sumnjivo kako je on to uspio, pa je pažljivim pregledavanjem videosnimke emisije, te slušanjem onoga što se događalo u studiju ustanovljeno da je on dobivao signale kašljanjem od Whittocka. Na suđenju svo su troje nijekali optužbe, a Whittock nije nijekao da je kašljao, već je tvrdio da je kašlalj uzrokovan zbog alergije na prašinu. No, pažljiva analiza pokazala je da je on ipak kašljem davao znakove koja su od ponuđenih pitanja točna, pa je porota proglasila svo troje krivima. Oni nisu završili u zatvoru samo zato što imaju malu djecu.

Vezane vijesti

Velika prijevara na voznim kartama gradskog prometa u Rimu

Velika prijevara na voznim kartama gradskog prometa u Rimu

Talijanska policija objavila je informaciju o velikoj prijevari s voznim kartama za autobus i podzemnu željeznicu u Rimu, koja je trajala godinama i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika