08.08.2006. / 14:11

Autor: Martina Zeković

ARSENAL-DINAMO

Ekskluzivno: Arsenalov trener iz sjene

Primorac je kao igrač do 1976. igrao u mostarskom Veležu nakon čega je potpisao za Hajduk, gdje je igrao do 1983

Boro Primorac, najbliži pomoćnik trenera Arsenala Arsènea Wengera, ekskluzivno za Nacional govori o njihovoj suradnji i prijateljstvu, desetogodišnjem radu s prvom momčadi, razdvojenoj obitelji, životu u Londonu i hrvatskoj reprezentaciji. Primorac je kao igrač do 1976. godine igrao u mostarskom Veležu nakon čega je potpisao za Hajduk, gdje je igrao do 1983. godine. Zatim je otišao u Francusku gdje je prvo igrao za Lille, a nakon toga, do 1990. godine, za Cannes. Odmah potom postao je trener Cannesa, nakon toga i Valenciannesa. “Primorac je najbolji primjer nevidljive osobe iz stražnje sobe”, tako ga je prije godinu i pol dana opisao novinar britanskog lista Daily Telegraph, što također govori koliko Primorac izbjegava medije. On je trener prve momčadi, osoba u koju Arsène Wenger ima najviše povjerenja, ali dok je bio aktivan igrač, nije namjeravao biti trener. Poznanstvo s Wengerom, koji je početkom 90-ih bio trener Monaca, bilo je ključno za nastavak njegove karijere. “Kad je Wenger bio trener u Monacu, ja sam bio trener u Cannesu. Često smo se viđali i razgovarali o nogometu”, prisjeća se Primorac. Primorca i Wengera zbližila je velika afera u francuskom prvenstvu iz 1993. Nastavak ekskluzivnog intervjua naći ćete u najnovijem broju Nacionala.

Inaće, utakmica Dinama i Arsenala označena je kao visokorizična te će policija u potpunosti primjenjivati novi Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, koji predviđa oštre kazne. Čelnici Arsenala potvrdili su kako će na utakmicu doputovati tek 200-tinjak njihovih navijača, a ne 2.000, kako je najavljeno. Stoga će vodstvo Dinama u prodaju pustiti još 2.500 ulaznica za južnu tribinu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika