30.08.2006. / 17:15

Autor: Ana Kirin

EUROPSKA KOMISIJA

42 milijuna eura za obnovu Libanonu

Iznos od 42 milijuna eura bit će pridodan na 50 milijuna eura koje su čelnici EU-a već odobrili za humanitarnu pomoć Libanonu

"Europska komisija obvezala se osigurati 42 milijuna eura početne pomoći za obnovu ratom razrušenog Libanona. Ponudu će iznijeti na konferenciji koja će se u četvrtak održati u Stockholmu", izjavila je europska povjerenica za vanjske odnose Benita Ferrero Waldner. Taj iznos bit će pridodan na 50 milijuna eura koje su čelnici EU-a već odobrili za humanitarnu pomoć Libanonu. Oko 18 milijuna eura namijenjeno je za pomoć libanonskim poduzetnicima a dio sredstava namijenjen je i poboljšanju libanonskih sigurnosnih snaga.

Libanon se nada da će na konferenciji u Stockholmu uspjeti prikupiti 500 milijuna dolara pomoći za uklanjanje neeksplodiranih kazetnih bombi, obnavljanje porušenih kuća i puteva, što su posljedice 34-dnevnog rata Izraela s Hezbollahom.
Libanonska će vlada, zajedno s UN-ovim programom za razvoj, sudionicima konferencije iznijeti opsežnu listu onoga što je najpotrebnije, poput otvaranja novih radnih mjesta, pronalaženja smještaja za prognane obitelji, ponovne izgradnje infrastrukturalnih objekata i poboljšanje socijalne službe.

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika