18.10.2006. / 16:50

Autor: Ana Kirin

ĐURĐEVAC

Opljačkao Finu zbog kockarskih dugova

Osumnjičeni 33-godišnji Dražen Dorčec policiji je priznao zločin za koji je rekao da je za bio motiviran kockarskim dugovima

Osumnjičeni za pljačku poslovnice Fine u Đurđevcu u kojoj su ubijene dvije osobe, 33-godišnji Dražen Dorčec iz Kalinovca, nakon uhićenja je u srijedu ujutro priznao zločin. U nazočnosti odvjetnika policiji je rekao da je za zločin bio motiviran kockarskim dugovima. "Uhitili smo osobu za koju smo sigurni da je počinitelj jednog od najtežih zločina ove godine", ustvrdio je u srijedu ravnatelj policije Marijan Benko na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Dorčec, koji do sada nije imao policijski dosje, uhićen je četiri dana nakon krvave pljačke poslovnice Fine iz koje je odnio 300.000 kuna. Policija je u njegovoj klijeti blizu kuće pronašla 180.000 kuna i vrećicu u kojoj je novac odnesen iz Fine, dok se za ostatkom novca traga. Policija je objavila da je, osim novca, pronašla niz materijalnih dokaza, poput kape "fantomke" koju je nosio u pljački u subotu ujutro. Nije objavljeno je li pronađen i pištolj kojim su u pljački ubijeni zaštitar Sokol Marića 39-godišnji Miroslav Benšić i stranka Ivan Matišev, star 57 godina. Dorčec je uhićen u policijskoj postaji, gdje je doveden na obavijesni razgovor. Pritom nije pružao otpor. Otkriven je u jednoj od najopsežnijih policijskih istraga koja je obuhvatila oko 800 osoba, od kojih je 40-ak ušlo u uži krug sumnjivaca.

Pozivajući se na njegove susjede, mediji javljaju da je Dorčec bio miran i povučen muškarac, oženjen i situiran, te da nema djece. Policija je potvrdila da je osumnjičeni nakon zločina mirno otišao na posao u skladište kao da se ništa nije dogodilo. Kažu da je Dorčec, inače sklon sportskom klađenju, imao velike kockarske dugove koji su navodno bili veći od plijena iz Fine. Očekuje se da će do kraja dana biti priveden istražnom sucu koprivničkog Županijskog suda, a potom u pritvor u Istražni centar u Bjelovar.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika