20.10.2006. / 12:51

Autor: Ana Kirin

ZAGREB FILM FESTIVAL

Dokumentarni filmovi na ZFF-u

Prve dvije osobe koje se jave u web redakciju Nacionala na broj telefona: 01/5555710, najkasnije do 15 sati u petak, dobit će na poklon po 2 karte za dokumentarce u petak odnosno u subotu, za projekcije u 17 sati u SC-u

Dio glavnog programa Zagreb film festivala čine i dokumentarci u konkurenciji za nagradu Zaltna kolica za najbolji dokumentarni film. Dokumentarci se mogu pogledati na pretpremijernim projekcijama u 10 sati ujutro u kinu Europa te u 17 sati u kinu SC.

Petak je rezerviran za glazbene dokumentarce pa su na programu filmovi "Kad cesta krivuda: Priče o ciganskoj karavani" i «Balkanska rock priča». Prvi dokumentarac snimljen tijekom koncertne turneje ponajboljih romskih bendova po Europi i SAD-u, a sniman je i u Španjolskoj, Makedoniji, Rumunjskoj i Indiji. Popis glazbenika je dugačak, a na njemu se nalaze i Esma Redžepova, Fanfare Ciocarlia, Taraf De Hai’douks, Johnny Depp... «Balkanska rock priča» je biografska crtica iz života Vladimira Doknića, poznatijeg kao Vlado Morrison, pjevača grupe Balkan Rock Legends.

U subotu će pored mađarskog dokumentarnog filma «Egerszalok» i španjolskog «Joe K» biti prikazan i «Život ukrug» austrijskog multimedijskog umjetnika Timoa Novotnyja, inače člana Sofa Surfersa. On svoj projekt naziva eksperimentalnim glazbenim dokumentarcem, remiksom proslavljenog filma ‘Megacities’ iz 1997. godine. Novotny miksa tre ćinu preuzetih materijala iz filma sa dosad nekorištenim snimkama, originalnog 'Megacitiesa', kao i nove sekvence Tokija, Meksika, New Yorka, Moskve i Bombaya. Film je kombinacija fascinantnih filmskih slika i jednako očaravajuće glazbe Sofa Surfersa.

Prve dvije osobe koje se jave u web redakciju Nacionala na broj telefona: 01/5555710, najkasnije do 15 sati u petak, dobit će na poklon po 2 karte za dokumentarce u petak odnosno u subotu, za projekcije u 17 sati u SC-u.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika