30.10.2006. / 16:00

Autor: Nacionalova redakcija

SISAK

Umirovljenom policajcu 35 godina zatvora

Bivši policajac Ljuban Zorić osuđen na dugogodišnju kaznu zbog ubojstva nevjenčane supruge i njezine kćeri iz osvete jer ga je htjela ostaviti

Županijski sud u Sisku osudio je umirovljenog policajca Ljubana Zorića (51) iz Banskog Grabovca kraj Petrinje na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubojstva nevjenčane supruge Mirjane Lukačević (47) i njezine kćeri Marije (23), koja je bila u visokom stupnju trudnoće, čime je počinio kazneno djelo protiv života i djelo teškog ubojstva.

Ljuban Zorić, koji se ranije zvao Mirko Marjanović za ubojstvo nevječane supruge dobio je 15 godina, a za ubojstvo njezine kćeri 25 godina. Prvostupanjski sud Zoriću je izrekao sigurnosnu mjeru obaveznog liječenja od alkoholne ovisnosti, te mu je odredio pritvor do pravomoćnosti presude. U obrazloženju presude predsjednica sudskog vijeća sutkinja Melita Avedić navela je da je Zoriću tog 26. travnja ove godine oko 11 sati, u dvorištu obiteljske kuće, Mirjana Lukačević rekla da ne želi više živjeti s njim jer se opija i ne priznaje njezinu djecu iz prijašnjeg braka. Njihova izvanbračna veza, navela je sutkinja, bila je obilježena prekidima, mirenjima i Zorićevim alkoholiziranjem, a okrivljenik nije mogao prihvatiti takvu odluku, te ju je ubio s dva hica iz pištolja i uzeo pravdu u svoje ruke. "Okrivljenik nije stao na tome, već je s dva hica u glavu iz neposredne blizine ubio i Mirjaninu kćer Mariju, koja se protivila izvanbračnoj vezi svoje majke i okrivljenika, te je podržavala majku da prekine tu vezu, a nakon što joj je ubijena majka, pokušala je pobjeći i skloniti se u kuću, ali ju je Zorić sustigao i ubio", rekla je sutkinja Avedić.

Sudsko vijeće je kao otegotne okolnosti Zoriću iznijelo najviši stupanj krivnje, bezobzirnost i upornost kod počinjena djela, a kao olakotne okolnosti dosadašnju neosuđivanost, stanje smanjene ubrojivosti i sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Ljuban Zorić je mirno i bez riječi primio presudu, a u glavnoj je raspravi priznao ubojstva i pokajao se za njih.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika