11.11.2006. / 10:44

Autor: Goran Jurić

HRVATSKA

Nastavak privatizacije INE

Po isteku roka, Vlada će odlučiti o konačnoj cijeni po kojoj će ponuditeljima prodati dionice, a cijena će se kretati između 1400 i 1900 kuna.

Vlada je u petak utvrdila proceduru za nastavak privatizacije INE. U optjecaj će biti pušteno između 15 i 17 posto dionica, a prvi dan za predaju ponuda je 13. studeni 2006. Građani s prvenstvom u otkupu dionica javne ponude mogu podnijeti u poslovnicama Raiffeisen banke i u nekim poslovnicama FINA-e, do 23. studenog u 20 sati. Institucionalni ulagači i građani bez pogodnosti to mogu učiniti do 27. studenog do 15 sati. Po isteku roka, Vlada će odlučiti o konačnoj cijeni po kojoj će ponuditeljima prodati dionice, a cijena će se kretati između 1400 i 1900 kuna. Vlada će 27. studenog odlučiti i o tome koliko će dionica kupiti građani s prvenstvom otkupa, a koliko bez tog prava, kao i o posebnim pogodnostima institucionalnih investitora. Proces će završiti 1. prosinca kada će biti obavljen i prijenos dionica na kupce. Građani s pravom prvenstva i posebne pogodnosti moći će predati ponudu za kupnju dionica u maksimalnom iznosu od 38 tisuća kuna, a na svakih deset kupljenih dionica koje zadrže najmanje godinu dana dobit će još jednu dionicu besplatno.

Procjenjuje se da bi između 25 i 50 tisuća hrvatskih građana mogli od ukupnog broja dionica INE koje će biti ponuđene kupiti 40 do 50 posto.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika