05.12.2006. / 17:58

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Osnovan Savjet za promicanje istine o Domovinskom ratu

"Savjet će razmatrati pitanja vezana uz branitelje i promicanje istine o Domovinskom ratu", istaknula je zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor te napomenula da će idući tjedan u Ministarstvu branitelja biti osnovan Savjet za branitelje.

HDZ je u utorak na sastanku vodstva stranke s umirovljenim generalima osnovao Savjet za promicanje istine o Domovinskom ratu koji čini 40-ak visokih časnika članova stranke i simpatizera, a predsjedat će mu predsjednik stranke Ivo Sanader.

"Savjet će razmatrati pitanja vezana uz branitelje i promicanje istine o Domovinskom ratu", istaknula je zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor. Rekla je također da su okupljeni visoki časnici pozdravili dokumente sa summita NATO-a u Rigi te da će se na stranačkoj razini uključiti u izradu komunikacijske strategije za pristupanje Hrvatske NATO-u kako bi hrvatske građane upoznali s prednostima članstva u toj asocijaciji. Napomenula je da će idući tjedan u Ministarstvu branitelja biti osnovan Savjet za branitelje.

Član HDZ-ova Predsjedništva Andrija Hebrang naglasio je da Savjet treba pridonijeti ispravljanju slike o Domovinskom ratu u nekim segmentima hrvatske javnosti i da će ga činiti najkompetentniji ljudi među kojima i povjesničari. "O tome trebaju govoriti oni koji su u njemu izravno ili neizravno sudjelovali i na temelju argumenata promicati istinu", rekao je Hebrang. Odgovarajući na novinarski upit Hebrang je rekao da u HDZ-ovom Savjetu nema aktivnih časnika i da je HDZ-ovo stajalište da njima nije mjesto u politici.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika