21.12.2006. / 15:01

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Akcijom ''Kvadrat mira'' prikupljeno 2,688 milijuna kuna

Dobrotvornom koncertima održanim u srijedu navečer u Dubrovniku i Vukovaru u sklopu akcije ''Kvadrat mira'', te telefonskim pozivima građana prikupljeno je 2,688 milijuna kuna.

Javljanjem putem videolinka akciju je podupro i predsjednik Stjepan Mesić, rekavši da ta akcija nije samo "kvadrat mira" već i "kvadrat prosperiteta".

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će za akciju grad Zagreb iz proračuna izdvojiti osam milijuna kuna.

Akcijom "Kvadrat mira" cilj je skratiti rok razminiranja Hrvatske, a ona će se, prema najavama, ponavljati nekoliko godina za redom. Prvi je cilj u idućih godinu dana prikupiti sredstva za razminiranje okućnica kako bi se svakom građaninu Hrvatske omogućilo da bez opasnosti živi u svom domu.

Na koncertima u Vukovaru i Dubrovniku nastupili su brojni izvođači, među njima Prljavo kazalište, Crvena jabuka, TBF, klapa Maestral, Ibrica Jusić, Gibonni, Tedi Spalato, Ivana Banfić, Nina Badrić, Petar Grašo, Goran Karan, Thompson i Massimo.

Vezane vijesti

Dan narcisa: Karcinom dojke i dalje u porastu

Dan narcisa: Karcinom dojke i dalje u porastu

U Hrvatskoj je 2008. bilo 2500 žena koje su oboljele od karcinoma dojke, 2009. od njega je umrlo oko 900 žena, a bolest je i dalje u porastu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika