23.01.2007. / 11:13

Autor: Ana Kirin

LIBANON

Tisuće prosvjednika blokiralo Bejrut

Tisuće Libanonaca započele su u utorak 23. siječnja generalni štrajk i veliki prosvjed protiv vlade Fuada Siniore koji je pokrenula opozicija pod vodstvom Hezbollaha. Prosvjednici su kamenjem i zapaljenim gumama blokirali ulice u glavnom gradu Bejrutu ali i u ostatku zemlje.

Pet prosvjednika je ranjeno od strane građana koji su na njih pucali u gradovima Byblosu i Batrounu. Osim tih slučajeva, pucnjave nije bilo, ali je došlo do sukoba između prosvjednika i vladnih pristaša, osobito u kršćanskim dijelovima zemlje.

Libanonska opozicija traži formiranje vlade nacionalnog spasa i raspisivanje prijevremenih izbora. Premijer Siniora, kojega podupiru Sjedinjene Američke Države, dosad je odbijao zahtjeve oporbe da odstupi s dužnosti. On se nadao da će donatorska konferencija, koja uskoro počinje u Parizu, osigurati milijune dolara pomoći ratom razorenoj ekonomiji.

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika