23.01.2007. / 16:57

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Vesna Škare-Ožbolt: Telefonski mi prijete

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt izjavila je da joj se telefonski prijeti suptilnim pitanjima o njezinoj obitelji, kao i još nekim članovima njezine stranke. Na konferenciji za novinare održanoj u Rijeci još se kritički osvrnula na Vladinu ekonomsku politiku. Premijera Ivu Sanadera je optužila za neprihvaćanje kritike, te dodala da je on kriv za loš položaj Hrvatske na ljestvici zemalja po ekonomskim slobodama. Vladu je optužila za neprovođenje gospodarskih reformi te dodala da bi Srbija mogla preuzeti primat u regiji. Prema podatcima koje je iznijela u Srbiju se dvostruko više ulaže, te da su tamo manji porezi, a stopa rasta je šest posto, dok je u Hrvatskoj manja od pet. Škare-Ožbolt je navela da ju se napada kad iznese u javnost takve podatke, ustvrdivši da je fizički napad na povjerenika DC za Požeško-slavonsku županiju Božidara Lujanca u kategoriji napada na DC i nju.

U DC-u iznose da su oni razotkrili nezakonitosti u Požeškoj županiji zbog čega su HSP i HDZ tamo izgubili vlast, a pokrenut je kazneni postupak protiv Zeca. Taj slučaj je javnosti razotkrio DC-ov vijećnik Božidar Lujanac kojeg su u ponedjeljak 22. siječnja pretukli u Pakracu kad je išao na posao. "Kad sam išao na posao u pakračku ispostavu Ureda državne uprave, napao me mlađi muškarac, koji je bio sportski odjeven, na nogama je imao tenisice, a na glavi kapuljaču. Išao mi je u susret i dok smo se mimoilazili, udario me je u glavu. Nakon toga pao sam na tlo, a on me nastavio tući nogama. Kad sam počeo vikati, napadač je pobjegao. Ustao sam i otišao u policijsku postaju, koja je stotinjak metara udaljena od mjesta napada, a poslije toga u bolnicu", opisao je Lujanac napad.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika