31.01.2007. / 17:14

Autor: Stjepan Marković

ITALIJA

Berlusconijeva supruga zahtijeva javnu ispriku od supruga

Berlusconijeca supruga iako je bila glumica, nije se pratila supruga na svečanostima i ceremonijama nego je ostala kod kuće odgajajući djecu

Veronica Lario, supruga bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija traži od supruga javnu ispriku zbog uvrede. Berlusconijeva druga supruga s kojom ima dvoje djece našla se uvrijeđena kada je njen suprug rekao zastupnici svoje stranke Forza Italia, Mari Carfagni: "S vama bih išao bilo kamo, čak i na pusti otok", te dodao, "da već nisam oženjen, odmah bih vas vjenčao".

Veronica Lario poslala je pismo medijima u kojima piše: "To su izjave koje tumačim kao uvredu mom dostojanstvu i koje se, s obzirom na dob, obiteljske prilike i političku i društvenu ulogu mojeg muža ne mogu svesti na običnu šalu.

"Od svojeg supruga i javne osobe tražim javnu ispriku jer privatnu nisam dobila", nastavlja uvrijeđena supruga koja tvrdi kako je tijekom 27 godina koje je provela s medijskim tajkunom uvijek svojoj djeci primjerom željela usaditi poštivanje "temeljnih vrijednosti poput dostojanstva žene".

Berlusconijeca supruga iako je bila glumica, nije se pratila supruga na svečanostima i ceremonijama nego je ostala kod kuće odgajajući djecu.

"Tijekom života s mojim mužem odlučila sam ne ostavljati prostor bračnim svađama, čak i kad je on svojim ponašanje stvorio sve uvjete za njih. Odlučila sam to iz različitih razloga: zbog ozbiljnosti i uvjerenja da sam se takvom odlukom o načinu života približila ostvarenju stabilne obitelji, kao i zbog svijesti da je paralelno s promjenama ravnoteže u jednom partnerstvu, koje vrijeme donosi sa sobom, narasla i politička uloga mog muža", objašnjava Veronica Lario svoj životni moto, te dodala: "uvijek sam uzimala u ozbir posljedice koje bi moje izjašnjavanje o izvan obiteljskim dimenzijama moga supruga imalo za našu djecu. To ponašanje sada je međutim doseglo jednu jedinu granicu koja se ne smije prijeći: moje dostojanstvo kao žene koja treba biti primjerom svojoj djeci, ovisno o dobi i spolu".

"U odnosu prema mojim odraslim kćerima posebno je važan i relevantan primjer žene koja čuva svoje dostojanstvo u odnosima prema muškarcima. A što se mog sina tiče, smatram da mu zaštita mog dostojanstva kao žene može pomoći da ne zaboravi kako se poštivanje žena treba ubrajati u fundamentalne vrijednosti bez kojih ni on sam ne može izgraditi vlastite zdrave i uravnotežene odnose u svom životu", završava gospođa Berlusconi.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika