01.02.2007. / 18:55

Autor: Stjepan Marković

UK

Policija razgovarala s Blairom zbog prodaje plemićkih titula

Britanskog premijera Tonya Blaira policija je ispitivala zbog optužbi da je njegova stranka prodavala plemićke titule u zamjenu za financiranje njegove Laburističke stranke. Premijera su ispitivali policajci Scotland Yarda prošli petak u njegovoj rezidenciji u Downing Streetu 10, no na zahtjev policije podatak je zadržan u tajnosti. Razgovor je trajao 45 minuta i obavljen je bez prisutnosti odvjetnika. Scotland Yard objavio je da su s premijerom razgovarali kao sa svjedokom, a ne kao s osumnjičenikom, te je surađivao u potpunosti sa istražiteljima.

U utorak je po drugi put uhićen Lord Levy, britanski izaslanik za Bliski istok, on je glavni sakupljač financijskih priloga za Laburističku stranku. Prvi put je uhićen zbog sumnji da bi mogao ometanja istrage i utjecati na svjedoke. Pod istim optužbama je uhićen i premijerov pomoćnik Ruth Turner. Policija je uhitila također glavnog donatora Laburističke stranke Sir Christophera Evansa i Desa Smitha. Za sad protiv nikoga nije podignuta optužnica.

Istraga je pokrenuta u proljeće 2006. godine nakon što su otkriveni veliki zajmovi Laburističkoj stranci prije parlamentarnih izbora 2005. godine. Od tada se istraga znatno proširila, te su u nju uključeni neki članovi konzervativne stranke.

Svi umiješani u ovaj skandal tvrde da nisu učinili ništa protuzakonito.

Vezane vijesti

Čilić u finalu Queensa

Čilić u finalu Queensa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira na travi londonskoga Queensa svladavši u polufinalu Amerikanca Sama Querreya s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika