09.02.2007. / 11:40

Autor: Ana Kirin

IRAK

Novi američki zapovjednik stigao u Bagdad

Novoimenovani američki vojni zapovjednik za Irak, general David Petraeus, doputovao je u četvrtak 8. veljače u Bagdad, dok se priprema velika ofenziva protiv pobunjenika u glavnom iračkom gradu, izvijestio je američki vojni dužnosnik. SAD će akcijom protiv pobunjenika pokušati zaustaviti građanski rat koji je izbio između suprotstavljenih iračkih strana, pripadnika politički dominantnih šijita i manjine koju čine arapski suniti.

General David Petraeus zapovjedništvo će na prigodnoj svečanosti u subotu preuzeti od dosadašnjeg generala Georgea Caseya.

Američki predsjednik George W. Bush odlučio je u Irak poslati još 21.500 američkih vojnika, od kojih će ih najviše biti razmješteno u Bagdadu. Petraeus je zatražio da se sve dodatne vojne snage što prije pošalju u Irak, za razliku od Caseya koji je bio skeptičan prema slanju dodatnih američkih vojnih snaga.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika