12.02.2007. / 15:59

Autor: Nina Tomljanović

SARAJEVO

Direktor Ljubljanske banke pomagao ratnim zločincima

Policajci su nakon pretresa ureda i kuće direktora NLB Bajića odnijeli nekoliko kutija sa zaplijenjenim materijalom koji bi trebao biti predmetom posebne analize

Direktor podružnice Nove ljubljanske banke (NLB) u Banjoj Luci Radomir Bajić osumnjičen je za pomaganje osobama optuženim za ratne zločine, te je zbog toga srpska policija u ponedjeljak, 12.veljače pretresla njegov ured i obiteljsku kuću u Banjoj Luci.

Tamara Despenić, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske izjavila je da je Bajić pod istragom zbog sumnje da predstavlja dio mreže koja financijski i na druge načine pomaže skrivanje haških optuženika, konkretno Stojana Župljanina.
Taj ratni načelnik policije u Banjoj Luci, kojeg je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) optužio za masovne progone Hrvata i Bošnjaka, u bijegu je od 2002. godine.

Policajci su nakon pretresa ureda i kuće direktora NLB Bajića odnijeli nekoliko kutija sa zaplijenjenim materijalom koji bi trebao biti predmetom posebne analize.


Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika